Sund chokoladekage uden mel og sukker

af Stinna

sund-chokoladekage

Jeg har allerede en lækker og sund chokoladekage her på bloggen, men jeg har prøvet at lave den i en anden variant, hvor der ikke er specielle ingredienser i – som f.eks kakaosmør. Denne kage er, som næsten alle chokoladekager, bedre dagen efter. Så bag den aftenen inden du får gæster og sæt den i køleskabet.

Jeg får mange spørgsmål herinde om, hvor mange kalorier min mad indeholder. Jeg tæller ikke kalorier og kommer heller ikke til det. I mine øjne er denne kage en sundere chokoladekage, da den ikke indeholder store mængder sukker :-)

Jeg har fødselsdag i weekenden og er igang med at planlægge, hvad vi skal spise. Lørdag aften får jeg nemlig mine skønne veninder på besøg til lækker mad. Hvis jeg når det, så skal jeg nok tage lidt billeder af maden :-) Jeg håber I får en skøn weekend!


 SUND CHOKOLADEKAGE 

2 æg

100g hasselnødder

15 tørrede dadler

1 vanillestang

3 spsk kakao

25g fedtstof (kokosolie, smør)

1 stærkt espressoshot (evt. en anden type stærk kaffe)

100g mørk chokolade (50 af disse er til overtræk) *

¼ tsk salt

  1. Hak hasselnødderne til mel.
  2. Blend hasselnødder, smeltet fedtstof, vanille, kakao, salt, 50g hakket mørk chokolade, æg, kaffe og fintblendede dadler sammen.
  3. Bages i en lille form (min var 10 x 25) ved 180g i en forvarmet ovn i 30 minutter.
  4. Når kagen kommer ud af ovnen, kommes 50g chokolade ovenpå den varme kage, så chokoladen smelter.

* Køb en chokolade uden sukker, for at få en helt sukkerfri kage.

sund-chokoladekage1 healthy-chocolatecake

 

Print Friendly, PDF & Email
8 Kommentarer

8 Kommentarer

Anne-Marie 3. oktober 2014 - 09:14

Til dem der gerne vil kende kalorietallet, kan man indtaste opskrifter på vores side; opskriftsamleren.dk
Og automatisk få næringsberegningen. Man kan også få beregning af alt hvad man spiser i løbet af en dag.
Dette overblik kan også bruges ved intolerancer, hvor det kan være en hjælp til at afdække hvad man reagerer på. Og det er gratis at benytte.

Kh.
Anne-Marie

Reply
Marian 3. oktober 2014 - 16:37

Det lyder liiiiige som en kage for mig. tak for inspiration!

Reply
Stinna 6. oktober 2014 - 18:17

Velbekomme! :-)

Reply
Alberte Olivia Bank 3. oktober 2014 - 17:25

Hej Stinna
Lækker kage – blot – hvis nu man skal være kreativ på chokoladen (det er både svært og dyrt at fremskaffe mørk chokolade UDEN spor af mælk) hvordan ville du så dosere alm kakaopulver og evt. lidt flere dadler? Evt. honning eller palmesukker?
Mvh
Alberte

Reply
Stinna 6. oktober 2014 - 18:16

Hej :-) Tak skal du have! Har du prøvet at lave raw chokolade selv? Der skal kakaosmør til, men det smager som chokolade! Jeg har desværre ikke prøvet at lave glasur af dadler og kakao. Men prøv evt. med lidt kokosolie i? skriv gerne hvordan det bliver :-)

Reply
Rikke 4. oktober 2014 - 20:07

Kan man få for mange opskrifter på chokoladekage? Nej vel… Dejligt med en der ikke kræver ingredienser, som man kun kan få i specialbutikker – vores lokale Helsam lukkede desværre :0( men man kan købe ind til denne kage i Brugsen :0)

Reply
Stinna 6. oktober 2014 - 18:13

Jeg har det på samme måde! :-)
Tak skal du have. Det var også idéen!

Reply
Trine 2. november 2016 - 15:24

Kan man bruge daddel pure ?

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.