Glutenfri boller med hytteost

af Stinna

glutenfriboller-2-2

I går bagte jeg disse lækre glutenfri boller med hytteost. De smager virkelig lækkert, især lune og med hytteost på. Efter tre måneder uden mælkeprodukter, er jeg begyndt at spise mælkeprodukter igen. Jeg er startet med ost, da det er det jeg har savnet mest! Gluten vil jeg stadig holde mig fra, da det giver mig mavepine.

Da jeg så stod i mit lokale supermarked igår, fik jeg virkelig lyst til hytteost. Jeg har aldrig bagt med hytteost før, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Det giver en god konsistens til mine glutenfri boller og gør forhåbentligt, at de ikke er tørre på 2. dagen!

Jeg har valgt at lave dejen lidt klæbrig, så bollerne blot formes med en ske.


 

GLUTENFRI BOLLER MED HYTTEOST  – 8 BOLLER

Det tørre

1 dl hørfrø

2 dl hirsegryn – havregryn kan sikkert sagtens bruges

2 dl majsmel

1,5 spsk loppefrøskaller/HUSK – eventuelt lige blendet først

1 tsk salt

Det våde

25g gær

4 dl lunkent vand

2 spsk olivenolie

2 dl hytteost

  1. Bland de tørre ingredienser sammen.
  2. I en anden skål blandes de våde ingredienser sammen.
  3. Kom det våde over i de tørre ingredienser og rør godt rundt.
  4. Lad dejen hvile i 5-10 minutter, eller til dejen ikke er flydende længere. Den skal være klæbrig.
  5. Kom bollerne på bagepapir på en bageplade.
  6. Bages ved 200g varmluft. Sæt bollerne i en kold ovn og tænd så derefter. Jeg har svært ved at sætte antal minutter på, men jeg vil skyde på 30 minutter – til de er gyldne.
  7. Spises med smør eller hytteost.

glutenfriboller-3-2 glutenfriboller

Print Friendly, PDF & Email
27 Kommentarer

27 Kommentarer

The A-Way! 24. marts 2015 - 11:52

Min lokale bager har også hytteboller og jeg er helt vild med dem! Jeg blev helt glad, da jeg så du havde en opskrift! Nu kan jeg slet ikke vente til weekend, for her skal jeg helt sikkert prøve kræfter med den her opskrift! :)
Kh The A-Way!
https://theawayblog.wordpress.com

Reply
Stinna 24. marts 2015 - 13:05

Jeg håber du vil kunne lide dem! :-)

Reply
Stinna 24. marts 2015 - 13:05

He he – Thanks ;-)

Reply
Josefine 24. marts 2015 - 16:26

De her boller ser simpelthen for gode ud! De må og skal prøves snart :)

Reply
Stinna 24. marts 2015 - 19:21

Mange tak – de smager virkelig også godt! :-)

Reply
Anna Warrington 24. marts 2015 - 17:55

Ej, hvor ser de bare lækre ud! De skal prøves :D

Reply
Stinna 24. marts 2015 - 19:20

Mange tak! :-)

Reply
Lisa 24. marts 2015 - 19:12

Ser lækre ud, men skal de ikke hæve efter man har puttet dem på pladen?

Reply
Stinna 24. marts 2015 - 19:20

Nej, jeg vælger at lade dem hæve på pladen inde i ovnen, mens ovnen bliver varm :-)

Reply
Line 12. april 2015 - 17:46

Hvad vil man kunne erstatte hytteost med for at gøre opskriften laktosefri :)

På forhånd tak!

Reply
Stinna 12. april 2015 - 17:52

Hej!
Jeg ville prøve med soya-yoghurt og nogle flere loppefrø-skaller :-)

Reply
Line 13. april 2015 - 20:21

Tusind tak!

Reply
Charlotte 21. juli 2015 - 11:34

Øv, jeg har lige lavet dem, men mine faldt sammen i ovnen og blev helt flade. Hvad mon det skyldes?

Reply
Stinna 24. juli 2015 - 18:14

Hej Charlotte,
det ved jeg desværre ikke. Fulgte du opskriften helt?

Reply
Charlotte 1. september 2015 - 20:27

Tak for svar :-) Ja, jeg fulgte opskriften – dog med havregryn i stedet for hirsegryn, men det tænker jeg ikke kan gøre den store forskel. Jeg må prøve igen, for de smagte stadig lækkert!

Reply
Stinna 3. september 2015 - 07:06

Jeg prøver dem lige igen, så skriver jeg :-)

Reply
Pernille 6. august 2015 - 17:54

Mine boller ligner også fladbrød. Og ja, jeg fulgte opskriften helt. Jeg vil prøve længere hævetid næste gang. Eller bagepulver??

Reply
Stinna 7. august 2015 - 19:54

Jeg må prøve opskriften igen, for det skete slet ikke ved mig ? :-)

Reply
Rikke 14. september 2015 - 18:36

Hmmm :) lækkert.
Dem skal jeg også prøve.

Reply
Stinna 14. september 2015 - 18:46

De er også lækre! :-) Håber du vil kunne lide dem.

Reply
Sara 7. februar 2016 - 14:39

Det blev også flade for mig, men de smager godt alligevel, så det er ikke et stort problem :)

Reply
Stinna 7. februar 2016 - 15:04

Det er virkelig underligt, jeg må lige prøve dem igen :-)

Reply
Rikke 28. maj 2016 - 13:02

Kan man bruge et alternativ til majsmel? Og har du selv afprøvet opskriften igen, hvor de ikke bliver flade? :)

Reply
Stinna 28. maj 2016 - 15:01

Nej det har jeg desværre ikke :-) Måske rismel?

Reply
Low FODMAP sandwich boller med solsikkekerner - Foodsome 9. februar 2017 - 09:24

[…] finde den perfekte opskrift på boller helt uden gluten. Jeg er i den grad blevet inspireret af Stinnas glutenfri boller med hytteost. Min version har jeg skiftet hørfrø ud med solsikkekerner og skiftet hytteosten ud med laktosefri […]

Reply
Helen Rasmussen 12. maj 2018 - 16:58

Øv også
Havde sådan glædet mig til at bage bollerne. De blev hurtigt helt flade inde i ovnen, trods det var en meget fin dej inden de kom ind. Jeg havde læst om de andre, der har haft samme problem, så jeg havde tilsat lidt bagepulver sammen med gæren. Det hjalp desværre ikke

Reply
Stinna 12. maj 2018 - 22:33

Øv. Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke lykkes for jer :-( Tror jeg fjerner opskriften igen så.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy