Citronmuffins

af Stinna

Citronmuffins med marcipan og citronglasur. Disse citronmuffins er perfekte til alle citronelskere – og så er de også nemme at bage!

Opskrift på citronmuffins

Elsker du også den syrlige smag af citron? Så er disse muffins nok noget for dig! De saftige og lækre muffins er nemlig med den skønneste smag af citron. Og for at gøre dem endnu bedre, har jeg også toppet dem med den lækre citronglasur.

Jeg elsker kombinationen af citron, marcipan og vanilje. Derfor har jeg i denne opskrift tilsat groftrevet marcipan og en vaniljestang. Det giver en virkelig dejlig smag til de lækre muffins. De er svampede, lækre og på ingen måde tørre.

Citronmuffins

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid25 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Servings: 14 stk.
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 150 g smeltet smør
  • 1 dl sødmælk
  • 2 stk. citron (både skal og saft fra 2 citroner)
  • 100 g marcipan
  • 225 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 stk. æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Citronglasur

  • 1 stk. citron (saft heraf)
  • flormelis

Sådan gør du

  • Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk og lad det køle helt af.
  • Riv citronerne fint og pres saften ud. Kom det i en skål. Riv marcipan groft og tilføj til skålen. Sæt til side.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kom sukker, vanilje og æg i en skål. Pisk det i cirka 5 minutter med en håndmixer, til det er lyst og luftigt.
  • Bland hvedemel og bagepulver i en skål. Vend det derefter over i æggeblandingen – men pisk ikke. Det skal vendes i.
  • Tilføj derefter smørblandingen og vend det forsigtigt rundt.
  • Tilføj til sidst marcipanblandingen og vend det godt rundt.
  • Kom papirmuffinsforme (jeg bruger nogle store) i en muffinsform af silikone. Så holder de bedst formen.
  • Bages midt i ovnen i 24-25 minutter. Hold øje med dem – de må endelig ikke blive tørre. Lad dem køle helt af.

Glasur

  • Kom citronsaft i en skål. Tilføj flormelis lidt ad gangen, til du har en ønsket konsistens. Fordel på dine afkølede muffins.
  • Serveres bagefter. Velbekomme!

Citronmuffins med marcipan

Citron og marcipan passer perfekt sammen. Derfor har jeg også tilføjet marcipan til denne opskrift, for at gøre mine citronmuffins ekstra lækre. Elsker du også denne kombination, vil du måske også være vild med kage med citron og marcipan.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.