Citronkage med blå birkes

af Stinna

citronkage-2

Jeg har studie dag i dag, så jeg bruger det meste af tiden på at læse. Dog overvejer jeg at bage en lille kage. Hvis du også vil bage i dag, så kan jeg anbefale denne. Julie og jeg bagte den i sidste uge, da vi gik kage-amok.

Kagen smager meget af citron. Så du kan nedjusteret citronsmagen lidt, hvis du ønsker. Næste gang vil jeg forsøge med en frosting – måske ala denne .


 CITRONKAGE MED BLÅ BIRKES ( CA. 6 STYKKER) 

3 æg

½ dåse butterbeans

1 ½ dl grahamsmel

1 tsk bagepulver

1 dl skyr

½ tsk salt

2 spsk honning

1 øko citron

1 spsk blå birkes

  1. Hæld vandet fra bønnerne.
  2. Kom bønnerne, æg, mel, bagepulver, honning, skyr og honning i en blender.
  3. Kom skallen fra citronen og saften i blenderen.
  4. Blend det hele godt og kom de blå birkes i.
  5. Kom det i en springform (20cm i diameter) og bages ved 200g varmluft i ca. 20 minutter.

citronkage

Print Friendly, PDF & Email
6 Kommentarer

6 Kommentarer

Christine Bonde 25. november 2014 - 16:10

Den ser simpelthen så lækker ud, Stinna! Konsistensen minder bestemt ikke om en “helsekage” ;-) Den må jeg altså prøve at se om jeg kan lave i en gluten- og laktosefri version…

Reply
Stinna 26. november 2014 - 09:31

Tak søde Christine! Jeg vil glæde mig til at se din version! Mums :-D

Reply
Josefine 25. november 2014 - 18:14

Hvor ser den bare lækker ud den kage! Elsker sunde kager. Den skal helt sikkert prøves :)

Reply
Stinna 26. november 2014 - 09:31

Tak skal du have :-)

Reply
Bente 31. maj 2016 - 17:57

Smager de der butterbeans igennem i kagen? Jeg er nemlig sket ikke glad for den smag….

Reply
Stinna 31. maj 2016 - 18:27

Nej det synes jeg ikke :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.