Chokorug

af Stinna
Chokorug

Chokorug – rugbrød med mørk chokolade og nødder. Denne opskrift på chokorug er perfekte til madpakken eller som en sød eftermiddagssnack. De er søde og smager skønt af rugbrød og chokolade.

Chokorug opskrift

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har købt chokorug hos Lagkagehuset. Deres chokorug smager fantastisk og jeg har i denne opskrift forsøgt at gøre dem kunsten efter. Mine rugbrødsboller med chokolade er toppet med hakkede mandler – men ellers kan du også sagtens bruge hakkede hasselnødder.

Disse rugbrødssnacks med chokolade er helt perfekte til madpakken og herhjemme har vi gerne en pose med chokoladerugbrød med, hvis vi skal på tur – de er nemlig geniale at have med på farten. Min opskrift herunder er lavet uden surdej, men i stedet har jeg brugt kærnemælk. Kærmemælk bidrager til den syrlige smag af rugbrød. Hvis du i stedet vil prøve med surdej, så kan jeg anbefale mine rugbrødsmuffins med chokolade og surdej.

Chokorug

Lækre chokorug – nemme rugbrødsboller med mørk chokolade. Opskriften rækker til 2 bageplader.
Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Hævetid1 t
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 40 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Rugkerner

  • 3 dl knækkede rugkerner
  • 5 dl vand (det vand de koges i)

Resterende ingredienser

  • 5 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 2-3 dl koldt vand
  • 2 små tsk. salt
  • 5 spsk. mørk sirup (alm. sirup kan også bruges)
  • 3 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 10-11 dl rugmel
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 200 g mørk chokolade

Topping

  • 100-150 g hakkede mandler

Sådan gør du

Rugkerner

  • Kog de knækkede rugkerner i vand, til de er møre og vandet er kogt væk. Lad dem køle helt af.

Resterende ingredienser

  • Kom kærnemælk, gær og vand i en skål. Jeg bruger min røremaskine. Opløs gær helt.
  • Tilsæt salt, sirup, solsikkekerner og hørfrø. Rør det rundt.
  • Tilsæt rugmel og kakao. Lad røremaskinen ælte dejen i cirka 5 minutter.
  • Hak mørk chokolade groft og tilsæt til dejen. Bland det godt sammen.
  • Lad nu dejen hæve under et viskestykke i 1 time.
  • Efter 1 time tændes ovnen på 175grader varmluft.
  • Hak mandlerne.
  • Med fugtige hænder formes en lille kugle af dejen (behøver ikke at være rund). Dyp den i hakkede mandler og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Der er dej nok til 2 plader med chokorug. Lad dem hæve, til ovnen er helt varm.
  • Bag dem på samme tid i ovnen i cirka 40 minutter. Hold øje med dem, ovne er forskellige. Lad dem køle af, inden de spises.

Frysning af rugbrødsboller med chokolade

Chokorug kan sagtens fryses, så holder de sig bedst. Frys dem ned når de er afkølet. Gerne i små portioner, så kan de tages op når de skal spises. Lad dem tø op på køkkenbordet og spis dem kolde. De smager allerbedst den dag de er bagt – og derfor anbefaler jeg også, at de fryses ned samme dag.

Opskrift med rugkerner

I denne opskrift har jeg tilsat knækkede rugkerner. For at rugkernerne ikke skal være for hårde, har jeg kogt dem i vand først. På denne måde bidrager de også med fugt til rugbrødsbollerne, så de holder sig bedre frisk.

Chokorug
Chokorug

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy