Tyrkisk linsegryde er en utrolig nem og velsmagende vegetarisk gryderet, som er inspireret af det tyrkiske køkken.

Opskrift på tyrkisk linsegryde
Jeg er helt vild med tyrkisk mad og denne vegetariske gryderet er ingen undtagelse. Den minder lidt om tyrkisk linsesuppe i smagen, men denne gryderet er fyldigere. Den var et stort hit herhjemme og utrolig smagfuld, selvom ingredienslisten er ganske simpel. På grund af de simple ingredienser, er det også væsentligt at bruge nogle gode råvarer, friske krydderier og lade gryderetten simre en times tid (minimum). Og nå ja, selvfølgelig smage gryderetten til. For som altid er der forskel på smagen af krydderier.
Server gryderetten med tyrkisk brød, creme fraiche og nigellafrø til. Hvis I er meget sultne, smager den også skønt med ris og tyrkisk salat til.
Tyrkisk linsegryde
Ingredienser
- 2 stk. løg finthakkede
- 4 fed hvidløg finthakkede
- 2 spsk. olivenolie
- 2 stk. store gulerødder skrællede og skåret i tern
- 6 stk. små kartofler skrællede og skåret i tern
- 1 tsk. røget paprika
- 70 g tomatpuré
- 10 dl koldt vand
- 1 stk. grøntsagsbouillon terning
- 200 g røde linser
- 1 tsk. spidskommen
- 1 dåse kikærter skyllede
- salt og peber
Servering
- Brød
- Creme fraiche
- Nigellafrø
Sådan gør du
- Kom olivenolie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege et minut under omrøring – men uden at det bliver brunt.
- Tilføj gulerødder, kartofler, røget paprika, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillonterning, røde linser, spidskommen og kikærter. Tilføj salt og peber.
- Lad gryderetten simre minimum en time, til kartoflerne er helt møre. Smag til med salt. Du kan sagtens lade gryderetten simre længere, du skal blot justere med vand.
- Server gryderetten med brød, creme fraiche og nigellafrø.
- Velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.