Tofu kebab er en slags grillet tofu med BBQ-marinade. Denne opskrift er perfekt til dig, som ikke normalt er fan af tofu. Denne tilberedning giver nemlig en anden konsistens og smagen er helt i top.
Opskrift på tofu kebab
Det er ingen hemmelighed, at jeg virkelig ikke er fan af tofu. Jeg synes konsistensen er virkelig underlig og jeg springer derfor altid over opskrifter, hvor der skal tofu i. Indtil nu! For i denne opskrift trylles den underlige konsistens af tofu om til lækre, tynde og lidt sprøde skiver tofu – fyldt med smag!
Det lyder måske besværligt, men det var bestemt ikke svært at lave. Herhjemme serverede vi det med græske fladbrød og en simpel dressing ala denne.
Opskriften herunder rækker til cirka 2 sultne personer. Lav derfor gerne dobbeltportion, hvis I er cirka 4 der skal spise det.
Forb. tid20 minuttermin
Tilb. tid30 minuttermin
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Servings: 2portioner
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu
Ingredienser
200gtofu
2spsk.olivenolie
1spsk.spidskommen
2spsk.tomatpuré
1spsk.hvidløgspulver
1/2spsk.oregano
1spsk.brun farin
1/2spsk.røget paprika
Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skær tofu i helt tynde skiver med en osteskærer eller kartoffelskræller. Kom det i en skål.
Tilføj de øvrige ingredienser og vend det forsigtigt sammen, så stykkerne ikke knækker for meget.
Kom det på cirka 3 grillspyd. Du kan sagtens komme de knækkede stykker på også, det fungerer fint.
Kom spydene på en bageplade med bagepapir og derefter i ovnen i 15 minutter. Vend spydene og bag dem yderligere 15 minutter – eller til de er gyldne. Serveres med det samme.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.