Spinattærte med grov bund

af Stinna

Spinattærte med grov bund

Spinattærte med grov bund. Jeg har fået sommerferie! Jeg har holdt en pause herinde fra, på grund af travlhed fra praktik, to eksaminer og nogle meget lange dage. Men nu hvor jeg har fået sommerferie, så kribler det i mine fingre for at lave lækker mad og opskrifter igen. Jeg har derfor skrevet en laaang seddel med idéer til, hvad jeg kan finde på her i ferien. Hvis I har nogle gode og sjove bud, så byd endelig ind.

Selvom jeg har haft travlt i min praktik, så har jeg jo alligevel fået lavet noget mad til mine madpakker. Denne tærte er en af de opskrifter, som jeg fik leget lidt med. Idéen til bunden kommer fra de søde piger fra Twin food.

Tærten består af en grov bund og mætter derfor rigtig godt.

Spinattærte med grov bund

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Bund

  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. salt

Fyld

  • 150 g hytteost
  • 4 stk. æg
  • 100 g spinat frisk eller frossen
  • 1 håndfuld ost jeg brugte pecorino og mozzarella
  • 1 stk. porre
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Blend havregryn til mel.
  • Kom hørfrø, solsikkekerner, æg og salt i og blend dette til en nogenlunde ensartet masse.
  • Dejen kommes i en tærteform med bagepapir i. Den er lidt svær at smøre ud, så den kan evt. sættes på køl inden.
  • Nu laves fyldet. Snit porre fint og hak spinaten.
  • Bland alle ingredienserne og dette ovenpå tærtedejen.
  • Bages ved 160g i 1 time.
  • Smager allerbedst dagen efter, når den er kold.
  • Velbekomme!


DSC05063 DSC05064

11 Kommentarer

Christina 26. juni 2014 - 15:50

Den ser lækker ud, den vil jeg prøve en af dagene, Tak for inspiration :)

Reply
Stinna 26. juni 2014 - 20:34

Tak skal du have :-)

Reply
Rikke 26. juni 2014 - 16:34

Namme nam den skal laves på mandag til manden og jeg, :)

Du har altid en masse lækre opskrifter :)

Reply
Stinna 26. juni 2014 - 20:34

Tak for din søde kommentar :-)

Reply
» “Ryd op i køleskabet og undgå madspild”-tærte 30. juni 2014 - 18:32

[…] med mine æg. Grøntsagsmuffins, omelet eller tærte? For nogle dage siden lagde søde Stinna en grov spinattærte op på sin blog, og jeg har simpelthen ikke kunnet få den ud af hovedet, så valget var rimeligt […]

Reply
Birgitte 3. februar 2016 - 10:07

Dejligt med en opskrift på noget, som med fordel kan spises dagen efter !

Reply
Stinna 3. februar 2016 - 12:47

Velbekomme :-) Dejligt at du kan bruge opskriften.

Reply
Filip Dahl 10. marts 2017 - 21:21

Alternativ….
Hej
Lækker tærte, jeg laver bunden uden at blende ingredienserne. Blander dem bare og fordeler det i tærtefadet.
Jeg synes det bliver rigtig godt, – prøv selv
Mh Filip

Reply
Stinna 12. marts 2017 - 10:58

Hej, det må jeg prøve næste gang – tak for tip :-)

Reply
Heidi 8. februar 2021 - 18:05

Bruger du varmluft eller almindelig?

Reply
Stinna 8. februar 2021 - 21:36

Almindelig :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.