Sommersalat med broccoli, feta og granatæble

af Stinna

Sommersalat med broccoli, feta og granatæble

Sommersalat med broccoli, feta og granatæble. Sikke et vejr vi har i disse dage. Når vejret er så skønt udenfor, så får jeg ofte lyst til noget lidt lettere til aftensmad. Så i går endte aftensmaden herhjemme med at bestå af veggiedeller og denne salat.

Sommersalat med broccoli

Salaten er lavet af blandede salatblade, broccoli, fetaost, granatæblekerner, bredbladet persille og soyaristede mandler – samt en frisk citron-oliveolie dressing.

Normalt når jeg laver salat, så er der oftest noget lidt tungt i salaten eller noget der har været en tur i ovnen. Men i går havde vi bare lyst til noget lidt friskt og sommerligt og der passede denne salat virkelig godt ind.

Spis evt. salaten sammen med disse veggiedeller: Linsedeller – vegetardeller med grønne linser og havregryn
Sommersalat med broccoli, feta og granatæble

Salaten er nem at lave, da ingredienserne ikke skal bages. Det eneste der lige skal steges er soyamandlerne, som tager 2 minutter lige at stege på en stegepande.

Det er altid svært med mængder. Jeg vil skyde på at der er til 2 personer til aftensmad, hvor man får lidt veggiedeller til. Hvis salaten fungerer som fx tilbehør til grill, så er der til flere personer her.

Sommersalat med broccoli, feta og granatæble

Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 2 store håndfulde salat gerne en af de poser med blandet bladsalat - ellers så babyspinat, ruccola eller andet)
  • 1 stk. broccoli
  • 1 stk. lille rødløg
  • soyaristede mandler
  • 1 stk. lille granatæble
  • fetaost / salatost

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  • Skyl grøntsagerne.
  • Skær broccoli i små stykker og hak rødløget fint. Kom det i en skål sammen med salatbladene.
  • Lav soyamandlerne ved at komme mandler på en varm pande. Lad dem stege lidt. Tilsæt soyasauce og vend mandlerne rundt, til al soyasaucen er på mandlerne. Lad mandlerne køle af.
  • Imens laves dressingen, ved at blande alle ingredienserne sammen. Hæld dressingen over salaten.
  • Hak persille groft og vend det rundt i salaten.
  • Tilsæt nu granatæblekerner, fetaost og de soyaristede mandler. Velbekomme.

Sommersalat med broccoli, feta og granatæble

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy