Salat med stegt aubergine og feta

af Stinna

stegte auberginer-2Skøn salat med stegt aubergine og feta, samt friske krydderurter. For det meste kan jeg faktisk lide alle typer af grøntsager, men lige aubergine har jeg aldrig været helt pjattet med. Kun i gryderetten ratatouille kan jeg lide grøntsagen – men det skulle der laves om på nu.

Derfor købte jeg forleden en aubergine i supermarkedet, for nu skulle jeg altså prøve auberginer på andre måder, end når aubergine er helt most og underlig i konsistensen. I denne salat har jeg valgt at stege auberginerne, men inden da skal de ligges i salt. Jeg har nemlig læst mig til, at det er vigtigt at auberginerne kommes i salt i 1-2 timer inden de skal steges, for at saltet kan trække væsken ud af auberginerne. Smart trick, som jeg ikke havde kendt til før.

Udover aubergine indeholder denne skønne salat feldsalat, cherrytomater, rødløg og fetaost. Jeg har valgt at stege auberginerne i friske krydderurter fra min altan (som jeg ellers har skrevet om her: Urban Garden; min lille altan have).

Salaten serveres som tilbehør til grill eller fx bønnedeller – Spicy bønnedeller med feta. Hvis ikke du laver bønnedeller til, kan jeg anbefale at komme lidt ristede kikærter i salaten, for at den mætter mere.

Nu vil jeg pakke det sidste sommertøj ned i min kuffert. I dag rejser jeg nemlig med min far til Samos, hvor vi skal nyde solen sammen i en uge. Det bliver så skønt med afslapning, god mad og jeg har medbragt forskellige bøger, som nu skal læses.

stegte auberginer-4

SALAT MED STEGT AUBERGINE OG FETA (2 PERSONER)  ★

½ aubergine

1 pose feldsalat

½ løg

fetaost /salatost

1 håndfuld friske krydderurter – oregano, rosmarin og timian

1 tsk citronsaft

2 spsk olivenolie

5 cherry tomater

Fremgangsmåde:

  1. Auberginen skæres i tern – de må ikke være for tykke.
  2. Kom auberginerne i en skål og drys med rigeligt salt. Lad auberginen ligge i skålen i 1-2 timer.
  3. Efter 1-2 timer skylles alt salt af auberginen. Sørg for at skylle godt, da salaten ellers bliver for salt.
  4. Kom auberginen på lidt køkkenrulle mens resten af salaten gøres klar.
  5. Dressingen laves af olivenolie og citronsaft.
  6. Kom feltsalat, halve tomater og fetaost i en skål. Hæld dressingen over.
  7. Kom lidt olie på en pande.
  8. Steg auberginerne på begge sider, de skal gerne være lidt brune.
  9. Tilsæt de hakkede friske krydderurter på panden og bland det godt med auberginen.
  10. Tilsæt auberginen til resten af salaten. Smag til med salt og peber.
  11. Spises med det samme – velbekomme.

 

stegte auberginerstegte auberginer-5

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Marie Gade 31. juli 2016 - 03:13

Smagte så godt! Tak for en skøn blog :)

Reply
Stinna 2. august 2016 - 15:20

Velbekomme – dejligt at du læser med! :-)

Reply
Jacob Hatting 3. august 2017 - 20:08

Kære Stinna
En kommentar fra en ældre fyr på 57 år. For et par år siden besluttede jeg mig for en ny og bedre livsstil med bedre mad og intet kød. Derfor har jeg haft brug for inspiration og heldigvis er der i dag mange muligheder. Jeg kigger også hos Annemad, Valdemarsro, Lone landmand og Vanløse Blues. Jeg har brugt din blog og blandt andet denne herlige opskrift som jeg supplerede med et par madpandekager med fyld af revet ost, kogt revet kartoffel og lidt frisk balanceret spinat. Jeg stegte pandekagerne og skær dem ud dom snitter. Det går fint til din salat.
Tusind tak for en fantastisk blog og al din berigende inspiration.
Mvh
Jacob Hatting

Reply
Stinna 6. august 2017 - 20:34

Hej Jacob,
tusind tak for dine ord :-) Dejligt at du kan finde inspiration her på siden i mine opskrifter!

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.