Risdeller med soltørrede tomater og timian

af Stinna

risdeller

Vegetariske risdeller med soltørrede tomater og timian. Når jeg koger ris, så sørger jeg altid for at koge en stor portion. På den måde har jeg (næsten) altid en rest ris i køleskabet, som så kan trylles om til risdeller. Det er en nem og lækker måde at bruge sine lidt triste rester på og så er det genialt når man skal have tømt køleskabet.

Disse risdeller er lavet med havregryn, soltørrede tomater, timian, oregano og æg. Jeg har valgt at stege dem på panden, men jeg tror sagtens de kan bages i ovnen.

Hvis du mener at have set risdeller herinde på bloggen før, så er det ganske rigtigt. Jeg har for længe siden lavet opskriften på  risdeller (restemad), men dette er med nye krydderier.

Herhjemme spises de med en lækker salat til og resten tages med på madpakken.
risdeller

RISDELLER MED SOLTØRREDE TOMATER, OREGANO OG TIMIAN 

2,5 dl kogte (brune) ris

1 dl havregryn

3 æg

1 tsk salt

1 fed hvidløg, presset

2 spsk soltørrede tomater, hakket

1 spsk olie

peber

1 tsk tørret timian

1 tsk tørret oregano

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål.
  2. Rør godt rundt.
  3. Steges på begge sider i lidt olie på en pande ved middel varme. Jeg formede ikke mine, men kom dem blot på som ‘klatter’. Hvis du ønsker pænere deller, så kan de formes som frikadeller.
  4. Velbekomme!


risdeller-4 risdeller

Hvis du, som jeg, er helt pjattet med risdeller og andre vegetariske deller, så kan jeg anbefale dig at tjekke dette indlæg ud. Det indeholder mine bedste vegetardeller / vegetarbøffer. Som mange af jer nok har gættet, så laver jeg vegetardeller minimum én gang om ugen – simpelthen fordi de kan laves i så mange variationer, at jeg aldrig når at blive træt af dem. For tiden er det soltørrede tomater der hitter, men alle krydderier kan bruges. Jeg lavede i sidste uge nogle med karrypasta, hvidløg og chili som også blev virkelig gode og med et asiatisk twist.

 

Print Friendly, PDF & Email
15 Kommentarer

15 Kommentarer

Christine Bonde 24. maj 2016 - 12:12

Uhh, dem kunne jeg godt lige spise!

Reply
Stinna 24. maj 2016 - 16:19

De blev virkelig gode! :-)

Reply
Josefine @ Sprouted Fig 24. maj 2016 - 17:59

Fantastisk ide med at lave ris om til deller! Det skal prøves :) De ser så guf ud

Reply
Stinna 24. maj 2016 - 18:45

Tusind tak – de er så nemme og lækre! :-)

Reply
Pernille 9. juni 2016 - 22:23

Uhm de ser virklige gode ud – kan de mon laves uden øg?

Reply
Stinna 10. juni 2016 - 10:35

Hmm. Jeg har ikke forsøgt, men måske hvis du kommer noget andet der binder i? Fx kogt kartoffel eller HUSK?

Reply
Pernille 9. juni 2016 - 22:24

Mente selvfølgelig Æg ;-)

Reply
Emely Freja 2. juli 2016 - 06:41

hvor mange kommer der ud af denne opskrift?

Reply
Stinna 17. juli 2016 - 09:17

Hej,
omkring 10 stk :)

Reply
Nayla 6. juli 2016 - 16:28

Hej.
Tak for en super blog med de lækreste sunde opskrifter – kan kun sige positive ting om den!

Og så et svar til Pernilles spørgsmål ang. erstatning af æg; jeg har erfaret at silketofu fungerer rigtig godt som bindemiddel :)

Reply
Stinna 17. juli 2016 - 09:20

Hej Nayla,
undskyld at jeg først svarer nu. Jeg har været i Kina de sidste 15 dage :-)
Dejligt at du kan bruge mine opskrifter.
Og tak for kommentaren ang. erstatning af æg – det har jeg ikke så meget erfaring med!

Reply
Pia 5. juli 2018 - 21:56

Kan de fryses? :-)

Reply
Stinna 6. juli 2018 - 10:06

Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg godt at de kan :)

Reply
Pia 6. juli 2018 - 14:51

Tak for hjælpen. Vi skal have stor fest og det er en stor hjælp, at de kan fryses. Så jeg kan lave mad i etaper :-)

Reply
Stinna 9. juli 2018 - 18:37

Ej hvor spændende :) Hav en skøn fest!

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.