Grønsagstærte med kernebund

af Stinna

Grønsagstærte med kernebund

Grønsagstærte med kernebund

I går fik jeg pludselig lyst til tærte. Jeg lavede mad med min mor igår, som spiser efter paleo-principperne.

Da jeg boede hjemme lavede min mor ofte tomat-porre tærte, men jeg har simpelthen ikke fået det i evigheder.

Grønsagstærte med kernebund

Herunder er opskriften på en lækker tærte, hvor bunden er lavet uden mel.

Opskrift på én tærte:

bund

80 g mandler

80 g sesamfrø

80g græskarkerner

2 æg

0,5dl olivenolie

0,5 tsk. salt

fyld

1 porre

2 gulerødder

en god kvast broccoli

2 æg

250g hytteost

salt og peber

billede1

Mal de tørre ingredienser til mel ( brug en kaffekværn eller minihakker).

3

Kom æg og olie i og rør godt. Kom bagepapir i en tærteform og fordel dejen. Kom dejen lidt op ad kanterne.

Dejen er ret våd – så det er lidt svært.
4

Bag bunden i 15 minutter ved 160 grader.

Når bunden har bagt i 15 minutter, så snit grøntsagerne og kom dem i bunden af tærten.

6

Bland hytteost, æg, salt og peber godt sammen. Fordel det over grøntsagerne.

7

Min tærte fik 200 grader varmluft i 40 minutter, da jeg skulle have flere ting ind på samme tid.

(Opskriften siger 45 minutter ved 160 grader).

10

Tærten smager skønt og mætter helt utroligt! Jeg lod min søde mor beholde resten, så var der til madpakken :-)

9

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.