Mexicansk græskargryde

af Stinna

Mexicansk græskargryde er en lækker vegetarret med græskar, kikærter og skønne krydderier.

Opskrift på mexicansk græskargryde

Elsker du mexicansk mad? Så prøv denne lækre vegetariske gryderet med smag af Mexico! Den er fyldt med skønne krydderier og serveres gerne med creme fraiche, lime og store mængder koriander.

Mexicansk græskargryde

Opskriften herunder rækker til 2 sultne personer (uden tilbehør). Eller 3-4 personer med tilbehør til.
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 3 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 700 g butternut squash
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 stk. løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1/2 spsk. koriander
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 dl passata
  • 3 dl vand
  • 200 g kikærter
  • 100 g majs fra frost
  • salt

Sådan gør du

  • Start med at skære butternut squash i små tern. Du behøver ikke fjerne skrællen.
  • Kom olie i en gryde.
  • Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege et minut under omrøring.
  • Tilsæt krydderierne og lad det stege kort under omrøring.
  • Tilsæt derefter alle øvrige ingredienser og lad retten simre til græskar er helt mørt.
  • Smag til med salt.
  • Server gryderetten med ris, creme fraiche, brød og gerne friske koriander. Velbekomme!

Du er også meget velkommen til at kigge forbi på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Anita 19. januar 2025 - 12:04

5 stars
Måms

Reply
Stinna 20. januar 2025 - 20:30

Tusind tak :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.