Majspandekager med fyld af kikærter, spinat og butternut-squash

af Stinna

majspandekagermedfyld

Sidst jeg var sammen med min veninde Julie, skulle vi finde på en lækker frokost sammen. Julie er også blogger og når vi er sammen, elsker vi at afprøve nye idéer og finde på nye opskrifter. Så da vi sidst skulle spise frokost sammen, fandt vi på denne opskrift. Denne gang var det dog Julie der stod for at lave maden alene, da jeg imens legede med hendes lille dreng Noah – en virkelig fin fordeling synes jeg! Så imens jeg kravlede rundt på gulvet, stod Julie for at stege pandekager og lave dette lækre fyld.

Vores frokost var så vellykket, at den selvfølgelig skulle deles på vores blogs. Så hvis du også mangler en idé til en sundere vegetarisk frokost eller aftensmad, så prøv disse pandekager. Jeg vil snart lave dem igen.

Pandekagerne er glutenfri og retten kan sagtens laves mælkefri, blot erstat mælk med rismælk og smør pandekagerne med en vegansk smørecreme.


 MAJSPANDEKAGER MED FYLD (2 PERSONER)

majspandekager – 2 stk

1 æg

2,5 spsk majsmel (fuldkornsmajsmel)

½-1 tsk salt

lidt peber

1 spsk olie

0,75 dl mælk

¼ tsk spidskommen

¼tsk stødt koriander

olie til stegning

fyld

1 dåse kikærter

10 soltørrede tomater

3 store håndfulde spinat

½ butternut squash (eller hokkaido-græskar)

1 skalotteløg

salt

peber

smøreost til at smøre pandekagerne med

Fremgangsmåde:

  1. Pisk alle ingredienserne sammen til pandekagerne.
  2. Steges ved middelvarme i lidt olie.
  3. Imens laves fyldet til pandekagerne.
  4. Skær butternut squash i tern – husk at fjerne skrællen først.
  5. Hak løg fint.
  6. Skær de toltørrede tomater i mindre stykker.
  7. Skyl kikærter godt.
  8. Kom olie på en pande.
  9. Steg løg, butternut squash, kikærter, soltørrede tomater og frisk spinat på panden.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Fyldet er færdigt, når butternut-squash er blevet mørt.
  12. Pandekagerne smøres med flødeost og fyldet kommes i.
  13. Velbekomme.

majspandekagermedfyld-2

Print Friendly, PDF & Email
3 Kommentarer

3 Kommentarer

Ugens vegetariske madplan - Stinna 21. maj 2017 - 22:19

[…] SØNDAG Reste-søndag  Søndag er, som før nævnt, ofte en dag hvor vi spiser rester. Kom fyldet i madpandekager eller lav disse med fyld af kikærter. Få opskriften ved at klikke lige her. […]

Reply
Carla 22. marts 2019 - 21:03

Hej Stinna,
Nu har jeg altså lavet denne ret til min kæreste, og han klagede over, at det ikke smagte af en dyt. Hvad skal jeg gøre for at få mere smag frem?
Kh den fortvivlede

Reply
Stinna 24. marts 2019 - 11:23

Hej Carla. Øv at den ikke smagte af noget. Jeg ville til en anden gang tilsætte mere krydderi (der er forskel på hvor meget de smager af), mere salt og evt noget citronsaft. Må da snart lige selv få afprøvet opskriften igen :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.