Kartoffeltærte med porre, fetaost og rosmarin. Denne vegetariske tærte er virkelig nem at lave og er perfekt til en hverdagsaften. Især hvis du bruger en færdig tærtebund, så er der lynhurtig aftensmad.
Opskrift på kartoffeltærte
Herhjemme elsker vi kartofler – og faktisk i alle afskygninger. Derfor blev denne tærte med kartofler, porre og rosmarin også godkendt. For at gøre det ekstra nemt, har jeg brugt en færdig tærtedej. Men ellers kan du naturligvis sagtens lave din egen. Enten en klassisk tærtedej eller min grove tærtedej.
Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
Fyld
Skær kartofler i tynde skiver. Kog dem i 5 minutter i en gryde med vand. Hæld vandet fra og lad dem køle en smule af.
Skær porre i tynde skiver.
Æggemasse
Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Tærte
Kom tærtedejen i et tærtefad.
Fordel derefter kartoffelskiverne og porre i fadet.
Hæld æggemassen over og rør en smule rundt i fyldet, så kartoflerne blandes en smule med æggemassen.
Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages i 30-40 minutter. Prik gerne lidt i den – der skal ikke være en masse væske, så skal den have lidt længere.
2 Kommentarer
Kan den fryses?
Hej, det har jeg ikke forsøgt. Men det tror jeg sagtens :-)