Kartoffeltærte

af Stinna

Kartoffeltærte med porre, fetaost og rosmarin. Denne vegetariske tærte er virkelig nem at lave og er perfekt til en hverdagsaften. Især hvis du bruger en færdig tærtebund, så er der lynhurtig aftensmad.

Opskrift på kartoffeltærte

Herhjemme elsker vi kartofler – og faktisk i alle afskygninger. Derfor blev denne tærte med kartofler, porre og rosmarin også godkendt. For at gøre det ekstra nemt, har jeg brugt en færdig tærtedej. Men ellers kan du naturligvis sagtens lave din egen. Enten en klassisk tærtedej eller min grove tærtedej.

Kartoffeltærte med rosmarin

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

Æggemasse

  • 3 stk. æg
  • 200 g hytteost
  • 1/2 tsk. sennep
  • 1/2 tsk. rosmarin, tørret
  • 100 g salatost eller fetaost
  • 1 drys salt

Fyld

  • 250 g kartofler, skrællede koges i 5 min i skiver
  • 1 stk. porre

Tærtebund

    Sådan gør du

    • Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft). 

    Fyld

    • Skær kartofler i tynde skiver. Kog dem i 5 minutter i en gryde med vand. Hæld vandet fra og lad dem køle en smule af.
    • Skær porre i tynde skiver.

    Æggemasse

    • Rør alle ingredienserne sammen i en skål.

    Tærte

    • Kom tærtedejen i et tærtefad.
    • Fordel derefter kartoffelskiverne og porre i fadet.
    • Hæld æggemassen over og rør en smule rundt i fyldet, så kartoflerne blandes en smule med æggemassen.
    • Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages i 30-40 minutter. Prik gerne lidt i den – der skal ikke være en masse væske, så skal den have lidt længere.

    Tilføj en kommentar

    Opskrift vurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.