Kartoffelkugler med halloumi

af Stinna

Reklame for Wilfa

Kartoffelkugler med halloumi er de lækreste, små smagfulde kugler. De er ganske nemme at lave og smager fantastisk.

Opskrift på kartoffelkugler med halloumi

Elsker du også kartofler og halloumi? Så er denne opskrift med garanti noget for dig. Disse kugler er nemlig lavet af kartofler og halloumi, som rives groft. Til denne opskrift har jeg brugt min foodprocessor fra Wilfa, som nemt klarer jobbelt med at rive og blende.

Jeg har valgt at tilføje persille, hvidløgspulver og løg til – som giver en virkelig god smag. Hvis du ikke er så vild med klassisk halloumiost, kan du sagtens bruge grillost i stedet.

Disse kugler er lavet i ovnen, så du skal ikke bruge tid på at stege dem på en pande. De serveres med den skønneste dressing, som er lavet med græsk yoghurt, citron og dild. Med de forårs-smag vil de derfor passe perfekt som en del af en påskefrokost.

Kartoffelkugler

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Aftensmad, frokost
Køkken: Påske, Vegetarisk
Servings: 30 stk.
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 500 g skrællede kartofler
  • 200 g halloumi /grillost
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. lille løg
  • 1 potte persille
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 50 g rasp
  • Salt og peber

Dressing

  • 200 g græsk yoghurt 10%
  • 1 tsk. hvidløgs pulver
  • Salg og peber
  • 1 potte dild finthakket

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Start med at koge kartoflerne i 15-20 minutter, til de er halv-møre.
  • Riv kartofler og halloumi groft i en foodprocessor.
  • Kom æg, løg og persille i en foodprocessor og blend det sammen.
  • Bland derefter alle ingredienser i en skål.
  • Form farsen til små kugler og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter, til de er sprøde og gyldne.
  • Imens laves dressingen, ved at røre alle ingredienserne sammen.
  • Server kartoffelkuglerne med dressingen. Drys med dild.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.