Græskarsuppe med kokosmælk

af Stinna

Græskarsuppe med kokosmælk

Græskarsuppe med kokosmælk.

Det er koldt i Aarhus i dag og det er tydeligt at efteråret er på vej. Derfor besluttede jeg mig igår for at lave en græskarsuppe, for at have lidt at lune mig på. Jeg har tidligere haft en variant på bloggen, men denne er lidt mere krydret. For mig passer det søde græskar perfekt med ekstra krydderier – især chili og spidskommen. Derudover er denne suppe lavet på kokosmælk, som virkelig smager fantastisk sammen med græskar.

I mit lokale supermarked fandt jeg forleden økologiske hokkaido-græskar til 10kr stykket. Jeg skyndte mig at købe et par stykker og fik lavet græskarsuppe, græskar-deller og sundere søde græskar-muffins. Desværre er græskarsæsonen ikke lang, så det er med at spise en masse af det, nu hvor det endelig er i sæson! Hvis I er fra Aarhus, så har jeg set at er allerede nu er begyndt at komme græskar på torvet på Ingerslevs Boulevard, som forresten har åbent hver onsdag og lørdag – fra ved 8 tiden og til engang over middag. Her er der en masse lækre grøntsager, en god kaffebar og der er virkelig penge at spare, hvis man spiser en masse grøntsager som vi gør herhjemme.

Fordi at jeg har købt mine græskar økologisk, har jeg beholdt skrællen på. Hvis du ikke køber økologisk eller dansk, så skær skrællen af med en kartoffelskræller eller skarp kniv. Nu til opskriften på Græskarsuppe med kokosmælk:


Opskrift på Græskarsuppe med kokosmælk (ca. 4 personer )

  • 1 hokkaido græskar
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk tørret koriander
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 x 1 cm ingefær
  • 1 rød chili (mindre hvis du ikke ønsker en stærk suppe)
  • 1,5 dl røde linser
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt (spar ikke på salt, græskar er ret sødt i smagen)
  • peber
  • saft af ½ citron
  • olie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Hak rødløg, hvidløg, ingefær og chili. Steg det i en gryde med olie. Det behøves ikke at blive hakket fint, da suppen skal blendes.
  2. Kom spidskommen og koriander i.
  3. Skær hokkaido-græskar i tern. Jeg beholdt skrællen på mit, men ellers tag skrællen af med en skarp kniv eller kartoffelskræller. Fjern kernerne med en ske – smid dem ikke væk, de kan ristes i ovnen og blive den lækreste snack.
  4. Kom græskar i gryden og steg det 1 minut.
  5. Kom de flåede tomater i og 5dl vand.
  6. Lad det koge til græskaret er næsten mørt.
  7. Kom de røde linser i og lad dem koge ved.
  8. Når græskaret er mørt, så blendes suppen.
  9. Kom suppen tilbage i gryden og kom kokosmælk i.
  10. Smag til med citron, salt og peber.
  11. Jeg toppede suppen med ristede græskarkerner, olivenolie, salt og peber.
  12. Velbekomme!

 

Græskarsuppe med kokosmælk

Print Friendly, PDF & Email
21 Kommentarer

21 Kommentarer

J 18. september 2015 - 10:46

Er hokkaido græskar meget fed i det ligesom butternut squash? :)

Reply
Stinna 18. september 2015 - 11:28

Jeg synes konsistensen minder meget om hinanden :-)

Reply
Stinna 18. september 2015 - 11:36

God weekend til dig også :-)
Skriv gerne hvis du får prøvet opskriften!

Reply
Mathilde 18. september 2015 - 12:17

Græskar-suppe er lækkert – især når det er koldt udenfor. Jeg glæder mig til at se dine andre opskrifter med græskar :-)

Reply
Stinna 19. september 2015 - 10:11

Det er nemlig perfekt til koldt efterårsvejr! :-)

Reply
Stinna 19. september 2015 - 10:11

Thanks! :-)

Reply
Christine Bonde 21. september 2016 - 12:17

Jeg elsker billederne! Det ligner at baggrunden er lavet af kviste, hvilket jo passer perfekt til efterårstemaet

Reply
Stinna 21. september 2016 - 12:21

Hvor er du sød – tusind tak! :-D

Reply
Christine Bonde 21. september 2016 - 12:21

:-D

Reply
Mette 23. september 2016 - 15:11

hvis du rister kernerne i ovnen, skal der så lidt olie over eller hvordan gør du? :)))

Reply
Stinna 23. september 2016 - 21:45

Hej, jeg rister dem på denne måde:
https://stinna.dk/snack/ovnristede-graeskarkerner.html

Derefter har jeg hældt lidt olie over dem, da de kom i suppen. Lad mig endelig høre, hvis det ikke giver mening :-)

Reply
Stine Emilie 24. september 2016 - 07:02

Hej Stina.
Tak for ENDNU en virkelig lækker opskrift!
Jeg elsker selv græskar, så er meget interesseret i dine opskrifter på både græskardellerne og de små muffins – kommer de på bloggen?

Reply
Stinna 24. september 2016 - 09:25

Hej, dejligt at du kan lide opskriften!
De små græskarmuffins finder du lige her :
https://stinna.dk/bagvaerk/sundere-graeskarmuffins.html
Desværre blev mine græskardeller ikke helt som ønsket, så dem arbejdes der videre på.
Ellers så smager denne græskar bygotto også skønt: https://stinna.dk/aftensmad/graeskar-bygotto.html

:-)

Reply
Maria 26. september 2016 - 09:30

Hej! Koger du linserne inden de puttes i blandingen, eller bliver de kogt i blandingen? :-)

Reply
Stinna 26. september 2016 - 13:22

Hej, de bliver bare kogt i blandingen :-)

Reply
Julie 12. oktober 2016 - 20:28

Den prøver jeg imorgen! Har du brugt stødt koriander? Hvis ikke, skal jeg så bruge mindre end en ½ tsk? :)

Reply
Stinna 13. oktober 2016 - 06:11

Det er 1/2 tsk stødt koriander :-)

Reply
Ovnbagte græskar fritter med citronskal, krydderurter og parmesanost 17. oktober 2016 - 15:54

[…] også: Spicy græskarsuppe og Græskar […]

Reply
Ristede græskarkerner - ovnristede græskarkerner med salt 7. august 2017 - 09:44

[…] græskarkerner – ovnristede græskarkerner med salt. Da jeg i sidste uge lavede spicy græskarsuppe, havde jeg en masse græskarkerner til overs. Jeg brugte dem til at lave lækre, knasende […]

Reply
Butternut curry - spicy butternutsquash ret - Stinna 20. september 2017 - 07:00

[…] minder denne ret en del om min yndlings græskarsuppe. Men denne variant er tykkere, er tilsat bønner, grøntsager og spises med ris til. Retten kan […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 40 - Stinna 1. oktober 2017 - 07:00

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  TIRSDAG Indisk aloo gobi med naanbrød […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.