Sund burger med sweet potato-deller

af Stinna

bounty-5Som tidligere nævnt, så er jeg begyndt på studie igen og skal derfor have madpakke med hver dag. Jeg synes ikke at en rugbrøds-mad er det mest spændende i verden, så derfor forsøger jeg altid at gøre lidt ud af mine madpakker.

Da jeg til aftensmad lavede denne sundere vegetarburger, sørgede jeg for at lave ekstra til madpakken. Bollerne er disse glutenfri  boller, som jeg postede forleden. Inden i burgeren har jeg persille, pesto, flødeost og gul squash.

Hvad kommer I i jeres vegetar burgere?


Sweet potato deller (10 stk):

1 dl couscous – ukogt (280g kogt)

4 små søde kartofler – bages til de er møre. (240g kogt)

1/2 løg

salt

peber

2 fed hvidløg

1 tsk frisk rosmarin

tørret timian

kokosolie til stegning

  1.  Kog 1 dl couscous.
  2. Bag de søde kartofler med skræl på, til de er møre. Når de er kølet af igen, fjernes skrællen og de blendes/moses.
  3. Hak løget fint og kom det sammen med de søde kartofler, det afkølede couscous,hvidløg og krydderier.
  4. Steges i kokosolie.
  5. De smager skønt som tilbehør til en salat på madpakken.
  6. Velbekomme!

bounty

 

Print Friendly, PDF & Email
14 Kommentarer

14 Kommentarer

Asta 29. august 2014 - 13:09

Hej! Er vild med din blog og dine opskrifter, men her på det sidste er jeg blevet virkelig irriteret over din nye (??) skrifttype? Det er simpelthen så svært at læse, og det er virkelig ærgeligt.
God weekend!

Reply
Stinna 29. august 2014 - 13:13

Hej Asta!
Tak for din tilbagemelding. Det vil jeg da straks kigge på! Jeg leger tit med layout osv, så engang imellem smutter det lidt- så tak for din respons!
God weekend! :)

Reply
Stinna 29. august 2014 - 13:34

Hej igen.
Hvordan nu, nu ser det fint ud på min skærm? Er det læseligt? :-)

Reply
Rikke Mortensen 14. september 2014 - 17:07

Jeg havde selvfølgelig ikke de rigtige krydderurter, så mine er med Oregano og knust spidskommen – det smager også godt.
Jeg syntes de første jeg stegte var lidt svære at vende og let gik i stykker, så jeg skyndte mig at tilsætte ½ pisket æg til den sidste “fars” i skålen – så var de meget nemmere at håndtere.

Reply
Stinna 14. september 2014 - 17:39

Dejligt med dit tip – det vil jeg huske til næste gang :-)

Reply
Jannie 15. november 2015 - 11:57

Må også lige sige, at du har de fedeste opskrifter og skønt med en god side med vegetarretter der ikke kun henvender sig til veganer eller andre “regler” for hvad der må være i maden :-)..

Jeg er blevet vild med disse med søde kartofler og igår lavede jeg dem med blende hvide bønner i stedet for couscous :-) Tilføjede så lidt æg og havregryn og vendte dem i lidt rasp inden de blev stegt. SÅ LÆKRE… Skal også ha prøvet dine andre vegetarburgere..

God søndag :-)

Reply
Stinna 15. november 2015 - 16:58

Tak for din kommentar :-) Skønt at du kan bruge mine opskrifter. Det lyder lækkert med de hvide bønner!

God søndag!

Reply
Mine bedste vegetarfrideller / vegetarbøffer 31. maj 2016 - 17:52

[…] ★ Sweet-potato-deller […]

Reply
Susan 14. oktober 2017 - 18:20

Hej
Skal der stå 240 G bagt? Ved kartoffel? De skal ikke koges først vel?

Reply
Stinna 15. oktober 2017 - 11:07

Nej de skal bare bages :-) Så det er 240g, når de er bagt :-)

Reply
Victoria 10. november 2017 - 08:47

Ved du hvor længe de kan holde sig i køleskabet, hvis man også har tilsat æg?

Reply
Stinna 12. november 2017 - 10:46

Jeg vil skyde på 4-5 dage :-)

Reply
Sussie Chaline Lindström 19. maj 2019 - 19:16

Hej hej :) Jeg har lige lavet en omgang med hvide bønner og æg. Jeg måtte putte en del havregryn i, for at det kunne blive til en “bøf” – det er meget slatten og klistret/blødt. Hvad gør du, for at kunne forme dem bedre?

På forhånd tak :)

Reply
Stinna 20. maj 2019 - 08:22

Hej Sussie. Det er en gammel opskrift, så jeg husker desværre ikke helt konsistensen på dem. Jeg må lige lave dem snarest, så jeg kan teste opskriften igen :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.