Jeg har forsøgt mig med en ny type burger – nemlig falafelburger! Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke har tænkt over det noget før, for kombinationen af skøn falafel i en snasket burger er simpelthen genial (hvis jeg selv skal sige det). Så hvis du heller ikke har prøvet en falafelburger før – eller bare gerne vil prøve min variant, så synes jeg bestemt at du skal læse videre.
Burgeren er opbygget af grove burgerboller, grønt, vegansk mayo og en lækker falafel-bøf. Dertil har jeg lavet bagte søde kartoffel-fritter og det hele blev spist sammen med en god veninde, som var mere end tilfreds med aftensmaden.
Falafel-bøffen kan man sagtens selv lave, men hvis man vil gøre det ekstra nemt for sig selv, så kan det gøres som jeg har gjort. Når bøffen allerede er færdig, er der mere tid til at lave lækker dressing og dyppelse til de hjemmelavede fritter. Falafelbøffen er fra Naturli’ og er derfor vegansk – ligesom resten af denne ret er. Bøffen er lavet af kikærter, tofu, mel og godt med krydderier. Den passede lige perfekt i en stor grovbolle smurt med mayo og fyldt med lækkert grønt, citronsyltede rødløg, guacamole og hjemmelavet salsa. Velbekomme!
Opskriften på de forskellige dele kommer lige her. Man kan sagtens købe nogle af tingene færdigt, men hvis du orker så anbefaler jeg at man laver meget af det selv – så smager burgeren bare lidt bedre! Dog kan flere af delene sagtens laves dagen i forvejen – som fx salsa, syltede rødløg og burgerbollerne. Lad dig ikke slå ud af den lange liste – de fleste elementer er hurtige at lave.
Falafelburger
Ingredienser
Burgerboller
- 4 hjemmebagte burgerboller jeg laver mine koldhævede grovboller, trykker dem fladere og drysser med sesamfrø
Bøffer
- 4 falafel-bøffer
Fyld
- Syltede rødløg find opskrift her
Avocadocreme
- 1 moden avocado
- ½ dl cremefraise eller soya-yoghurt
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. citronsaft
- salt
- Hjemmelavet salsa find opskrift her
Søde kartoffel-fritter
- 4 søde kartofler mellemstore
- 2 spsk. olivenolie
- 1/2 tsk. salt
- peber
- 2-3 spsk. fint majsmel
- Vegansk mayo
- fintsnittet lilla spidskål
Sådan gør du
- Dejen til burgerboller laves gerne dagen forinden og bages kort før burgeren skal spises.
- Først skal de søde kartoffel-fritter laves.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask de søde kartofler grundigt – jeg skræller dem ikke.
- Skær dem i stykker – gerne lidt lange og 1 x 1 cm i tykkelse.
- Vend dem i olie, salt, peber og majsmel. Vend det hele godt rundt.
- Kom det hele på en bageplade og fritterne bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Imens laves tomatsalsa.
- Hak tomaterne groft. Hak derefter krydderurter og hvidløg fint.
- Blandes med tomterne og overhældes med olie, citronsaft, salt og peber.
- Hak krydderurterne, hvidløg, chili og salatløg fint.
- Avocado-cremen laves ved at blende alle ingredienserne sammen og smage til med salt.
- Snit spidskål fint.
- Falafelbøfferne lunes på en stegepande med lidt olie på.
- Nu skal burgeren samles.
- På en burgerbolle kommes mayo, kom spidskål i, falafelbøf og top med salsa.
- Spises med søde kartoffel-fritter, som dyppes i avocadocreme.
- Velbekomme!