Edamamebønne-salat med pesto og hvedekerner

af Stinna

Edamame-pesto-salat-2

Reklame for Nicolas Vahé

Salat lavet af hvedekerner, edamamebønner, grøn pesto og bredbladet persille. For et par uger siden blev jeg spurgt, om jeg ikke kunne tænke mig at lave lidt vegetaropskrifter med produkter fra Nicolas Vahé. Jeg kender allerede lidt produkterne, men jeg har aldrig før smagt dem. Derfor blev jeg ret nysgerrig og takkede ja. Til denne opskrift har jeg derfor valgt at bruge den grønne pesto og den smager simpelthen så skønt. Jeg er vild med den intense grønne farve og især de store stykker pinjekerner i pestoen. Jeg valgte at bruge den skønne pesto i en let salat, som var perfekt til min madpakke – eller til aftensmaden. Udover at smage skønt, er jeg vild med designet på de fine produkter. Jeg nænner næsten ikke at bruge dem!

Nu vil jeg bage lidt boller og gøre min lejlighed klar. I morgen får jeg nemlig tre søde piger på besøg, som jeg boede med i Vietnam. Vi skal sove hos mig i weekenden og jeg skal vise dem skønne Aarhus. Hav en fantastisk weekend!


 Edamamebønne-salat med pesto og hvedekerner

4 spsk grøn pesto ( jeg brugte den grønne pesto fra Nicolas Vahé med basilikum og parmesan)

300g edamamebønner

1 lille rødløg

1 stor håndfuld frisk persille

100g ukogte hvedekerner

lidt salt

citronsaft

Fremgangsmåde:

  1. Kog hvedekernerne efter anvisning på pakken.
  2. Lad dem herefter køle helt af.
  3. Kom edamamebønner i en skål – hæld kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra og hæld koldt vand over.
  4. Hak rødløg og bredbladet persille fint.
  5. Kom hvedekerner, edamamebønner, finthakket rødløg, hakket bredbladet persille og pesto i en skål.
  6. Rør det hele godt rundt.
  7. Smag til med salt og citronsaft.
  8. Server med det samme. Resten kan sagtens gemmes til madpakken dagen efter.
  9. Velbekomme!

Edamame-pesto-salat-3 Edamame-pesto-salat-4 Edamame-pesto-salat

Regi: tallerken fra house doctor.

Print Friendly, PDF & Email
9 Kommentarer

9 Kommentarer

Johanne De Rycke 5. april 2016 - 18:55

Den ser super lækker ud og skal prøves på torsdag, hvor det er min maddag på arbejdet! Kunne du måske fortælle hvor mange personer retten er beregnet til?
Venlig hilsen Johanne De Rycke

Reply
Stinna 5. april 2016 - 21:57

Hej Johanne, tak for din kommentar :-) Som frokost vil jeg sige til 2 personer, men som tilbehør måske 4 :-)

Reply
Spinatvafler med tomat-salat - Stinna 7. april 2016 - 16:55

[…] du vil se de to andre opskrifter jeg har lavet, så finder du dem lige her: edamamebønne-salat med pesto og squash-pasta med rød pesto og […]

Reply
Edamamebønner stegt i ingefær og soya 18. maj 2016 - 18:38

[…] også Edamamebønne-salat med pesto og hvedekerner og Edamame […]

Reply
Line 5. februar 2018 - 21:46

Hej Stinna,

Jeg faldt lige over denne opskrift. Et enkelt spørgsmå; jeg er mere til perlebyg end hvedekerner – mon ikke jeg kan bruge det i stedet?

Mvh. Line

Reply
Stinna 6. februar 2018 - 10:16

Hej, det kan du sagtens :-)

Reply
Nina 2. juni 2018 - 09:41

Jeg elsker dine salater Stinna! De er simpelthen så fantastiske. Bliv endelig ved med at komme med flere opskrifter (;

Reply
Stinna 3. juni 2018 - 08:36

Mange mange tak for de søde ord :)

Reply
Vegetarisk madplan uge 28 - Stinna 21. juli 2018 - 22:45

[…] ONSDAG: Sommerlig salat med hvedekerner, grøn pesto og edamamebønner. En virkelig nem og skøn salat, som passer perfekt til de varme sommeraftener. Lav gerne en stor portion, så der også er til i morgen. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.