Butternut curry – spicy butternutsquash ret

af Stinna

Butternut curry

En ægte efterårsret med butternut squash – butternut curry. En vegetarret med lækre krydderier og serveret med ris. Denne butternuts curry er en vegetarisk ret, som er lavet på græskar, kokosmælk, krydderier, soyastegte bønner og lige de grøntsager man nu har i køleskabet.

Butternut curry

Egentligt minder denne ret en del om min yndlings græskarsuppe. Men denne variant er tykkere, er tilsat bønner, grøntsager og spises med ris til. Retten kan justeres lige som du vil – ønsker du en tykkere variant, så tilsættes der blot flere grøntsager og en tyndere/ mere flydende variant undlades disse blot.

Hvis du også er vild med græskar, så kan jeg også anbefale disse små sundere græskarmuffins. 

Butternut curry

Nu til opskriften på butternut curry.

Som jeg nævnte længere oppe, så kan man sagtens tilsætte ekstra grøntsager til denne ret. Fx et broccoli eller blomkål. Den dag vi spiste retten herhjemme, havde vi bare mest lyst til den cremede sauce og ris – sammen med de soyastegte kidneybønner. Vi spiste retten med ris til – eller en blanding af ris og quinoa. Du kan sagtens bruge enten quinoa eller ris. Retten toppes med frisk rød chili og friske koriander.

Butternut curry - spicy butternutsquash ret
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 3 portioner
Ingredienser
  • 1 stk. butternutsquash alternativt 1 lille hokkaidogræskar
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 2-4 tsk. rød karrypasta pas på, nogle er meget stærke
  • 2-3 dl vand
  • 1 stk. dåse kokosmælk
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1x1 cm frisk ingefær
  • lidt chili
  • 1 stk. bouillionterning
  • citronsaft
  • salt
  • 1 stk. dåse kidneybønner
  • 3 spsk. soyasauce
  • for en tykkere ret, tilsæt 1 broccoli eller blomkål i store tern
  • ris til servering
Sådan gør du
  1. Skræl butternutsquash og skær det i små tern.
  2. Hak hvidløg og løg fint.
  3. Kom olie i en gryde og tilsæt butternutsquash, hvidløg og løg. Lad det stege lidt.
  4. Tilsæt karrypasta, vand, kokosmælk, stødt koriander, hakket ingefær, lidt chili og en bouillionterning.
  5. Lad det hele koge, til butternutsquash er mørt.
  6. Blend retten og smag til med salt og citronsaft.
  7. Hvis du ønsker en mere fyldig ret, tilsættes der groftskårne grøntsager til retten og småkoger imens resten laves.
  8. Kog ris som anvist på posen.
  9. Til sidst skal der laves stegte kidneybønner.
  10. Skyl kidneybønner grundigt. Kom dem på en pande.
  11. Tilsæt soyasauce og lad det stege, til alt soyasauce er kogt væk.
  12. Retten serveres med ris og soyastegte kidneybønner.
  13. Velbekomme!
 

Butternut curry

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
6 Kommentarer

6 Kommentarer

Maja Harder 20. september 2017 - 08:44

Det lyder super lækkert og varmende til disse koldere og koldere September dage :)

Reply
Stinna 20. september 2017 - 14:10

Mange tak :-)

Reply
kathrine johansen 22. september 2017 - 12:13

Min mund løber helt i vand, det ser virkelig godt ud og farverne skinner bare i gennem i retten. Mums!

God weekend :)
http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

Reply
Stinna 22. september 2017 - 22:51

Tusind tak :-)

Reply
Sus 16. december 2018 - 17:21

Har prøvet at lave den her til aften og WAUW en skøn ret. Dog undlod jeg kidney bønnerne og stegte lidt kylling til. Ikke sidste gang den bliver lavet herhjemme

Reply
Stinna 20. december 2018 - 10:38

Tusind tak, SÅ dejligt at du kunne bruge opskriften :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.