Bagte jordskokker i ovn med timian. Denne opskrift på jordskokker i ovn er både nem og velsmagende – og er en skøn slags tilbehør til mange retter.

Opskrift på bagte jordskokker
Leder du efter en nem opskrift med jordskokker? Så læs med her! Jordskokker er en rodfrugt der deler vandene. Men jeg er virkelig vild med jordskokker, hvis de altså tilberedes godt. I denne opskrift er jordskokkerne ikke skrællet, men blot skyllet. Derefter er de skåret i kvarte og vendt i en skøn marinade. Efter en tur i ovnen er smager jordskokkerne sødligt, er lidt sprøde og samtidigt bløde.
Har du mange jordskokker i køleskabsskuffen, så prøv også min opskrift på vegetariske jordskokkefrikadeller eller jordskokkesuppe med ristede kikærter og æble.
Bagte jordskokker
Ingredienser
- 300 g jordskokker
- 2 spsk. olivenolie eller mild rapsolie
- 1 håndfuld finthakket frisk timian
- 1/2 tsk. røget paprika
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Skyl jordskokkerne grundigt og skær dem i kvarte. Kom dem i et ildfast fad.
- Rør marinaden sammen i en skål.
- Hæld det over jordskokkerne og vend dem rundt.
- Bages midt i ovnen til de er gyldne og lækre.
- Serveres med det samme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.