Sundere påskeæg…

af Stinna

DSC03728

I dag har jeg drukket kaffe med min søde mor på Langenæs bageriet i Aarhus, hvor de har de smukkeste påskeæg. Især ét påskeæg forelskede jeg mig i, som gik mig helt til navlen. Jeg blev så lækkersulten, at jeg gik direkte hjem og lavede mine egne. Herhjemme elsker vi påskeæg med marcipanfyld, så den variant skulle laves i en sundere udgave. Derfor har jeg valgt, at lave disse små, søde og lækre påskeæg, med fyld af ene gode ting.

De minder lidt om dadelkugler, bare sjovere og finere. Jeg vil prøve at servere disse for min lille niece, da hun er en lille sød slikmund. Jeg har planer om at lave en sundere udgave af jordbær-tærte snart, da søde Susan og søde Tine har udfordret mig. Nu vil jeg så imens udfordre dem til sundere påskeæg. Måske Christine også vil være med?

Påskeæg  (10 små):
80g mandler

80g dadler

3 tsk kokosolie

3 tsk nøddesmør (peanutbutter eller mandelsmør)

korn af 1/2 vanillestang

1 spsk vand

50g chokolade til overtræk

  1. Mandler, dadler, kokosolie, nøddesmør, vanille og vand blendes godt sammen – jeg bruger min elskede minihakker.
  2. Smelt chokoladen.
  3. Tril dejen til påskeæg og vend dem i chokolade.
  4. Drys med fint pynt og sæt dem på køl til de skal spises. Herhjemme kunne vi ikke vente, så vi havde chokolade-fingre bagefter. Velbekomme!

DSC03696DSC03720-2DSC03721DSC03737

Print Friendly, PDF & Email