Sunde jordbær is – med lecithin granulat

vegansk jordbæris

// sponsoreret af Biosym

Selvom det er gråvejr i Aarhus lige nu, så skal i ikke snydes for denne skønne is. Jeg lavede isen inden jeg tog på ferie for nogle uger siden og de blev så gode, at alle blev spist lynhurtigt.

Isene er lavet af jordbær, lidt mælk (jeg har brugt soyamælk), 2 modne bananer og lidt lecithin granulat. Nu studser I måske lidt over den sidste ingrediens, men det er et kosttilskud som er rigt på fosfolipider, som indgår i kroppens cellemembraner (lecithin granulat siges at være godt for en masse – I kan læse mere her). Som har nævnt før, så elsker jeg at prøve nye kosttilskud og ingredienser, men det skal være nogle ordentlige nogle af slagsen. Jeg har længe læst om lecithin granulat og er nu begyndt at bruge det i smoothies – og nu i is!

Grunden til at jeg har kommet det i is er, at jeg har læst flere steder at det skulle give samme effekt som æggeblommer gør i is, altså gør det mere cremet. Over isen har jeg kommet lidt smeltet mørk chokolade, som virkelig smager skønt sammen med jordbærisen!
vegansk jordbæris

★VEGANSK JORDBÆR IS MED CHOKOLADE (6 STK) ★

250g bær (jeg brugte frosne jordbær)

2 dl soyamælk

2 modne bananer

2 spsk lecithin granulat

50g mørk chokolade til overtræk

  1. Blend alle ingredienserne (pånær chokolade) sammen i en blender.
  2. Kom isen i forme.
  3. Sæt dem i fryseren i 1 time og tag dem herefter ud og kom pinden i – på den måde er du fri for at pinden fryses skævt i.
  4. Lad isen være på køl i omkring 6 timer.
  5. Smelt chokolade over vandbad.
  6. Tag is ud af forme. Kom lidt chokolade over de frosne is.
  7. Opbevares i en boks på frost.

vegansk jordbæris vegansk jordbæris vegansk jordbæris vegansk jordbæris

 

Print Friendly

2 kommentar

  1. Pingback: Kirsebæris - sundere ispinde med kun tre ingredienser

  2. Pingback: August - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*