Sunde romkugler

af Stinna

Sunde romkugler

Sunde romkugler med kokos. Det er weekend og jeg skal i denne weekend bruge ekstra tid i køkkenet, da jeg har en del opskrifter jeg skal have prøvet af. Det gør mig dog intet, da jeg virkelig slapper af i mit køkken og elsker at afprøve nye retter. Det samme gjorde jeg forleden, da jeg pludselig fik lyst til romkugler. Som lille var jeg også helt pjattet med den kage og min søster og jeg købte altid en romkugle (vel også kaldet trøffel) i Salling bageren. Nu har jeg dog fundet ud af hvor let det er at lave sine egne, som oven i købet er lidt sundere end dem man køber ved bageren.

Sunde romkugler

Disse er lavet med kokosmel og så har jeg tilsat kokosolie og jeg synes konsistensen er helt perfekt. Næste gang vil jeg dog prøve med lidt hindbær i, det skulle være sådan man rigtigt laver romkugler. Så hvis du som jeg altid skal have noget lækkert i weekenden og hvis du elsker romkugler, så er det bare med at komme igang med disse. Det hele blendes blot sammen og trilles til kugler – så er der søde lækre sundere romkugler. Tril dem i lige hvad du vil – de kunne sikkert være vildt fine med frysetørret hindbær eller måske trilles i mørk smeltet chokolade?

Sunde romkugler

Opskriften på de sunde romkugler får du lige her:

Sunde romkugler

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Sundere søde sager
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

  • 12 stk. dadler dem fra papæske
  • 1 spsk. kokosolie
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 3-4 tsk. romessens
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl mandler / eller hasselnødder
  • lidt salt
  • kokosmel til at trille dem i.

Sådan gør du

  • Blend mandler og kokos fint  / til mel. Kom det i en skål.
  • Blend dadler, kokosolie og kakaopulver godt sammen. Kom dette i samme skål.
  • Bland det hele godt sammen sammen med lidt salt og romessens.
  • Smag på massen - tilsæt evt. lidt mere romessens og salt.
  • Tril små kugler, rul dem i kokos og sæt på køl.
  • Spises når de er kolde.

sundere romkugler sundere romkugler Sunde romkugler sundere romkugler

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

14 Kommentarer

nikoline 9. september 2016 - 17:35

Ihh hvor ser de altså lækre ud! Dem må jeg da helt sikkert prøve at lave i weekenden :)

-God weekend, Nikoline.

Reply
Stinna 11. september 2016 - 14:42

Tusind tak – håber du kan lide dem :)

Reply
Aase Kjær 16. oktober 2016 - 11:01

Hej Stinna
Hvor ser dine opskrifter lækre ud
Mon ser findes en bog omkring emnet og hvis…. hvor kan man få fat på den ?

Reply
Stinna 16. oktober 2016 - 12:07

Hej,
mange tak for din søde kommentar. Jeg er faktisk ved at skrive en kogebog, hvis det er det du mener. Den udkommer til foråret. God søndag!

Reply
Liva 20. april 2017 - 07:15

Hej Stinna :)
Hvor mange gram dadler tror du, man skal bruge? Jeg har nemlig noget dadelmasse, som jeg ville bruge til formålet!

Reply
Stinna 20. april 2017 - 07:50

Hej, det er også smart med dadelmasse. Jeg mener at 1 dadel vejer ca. 10 gram, så omkring 120 gram ville jeg forsøge mig med :-)

Reply
Liva 20. april 2017 - 12:32

Ja – det er nemlig ret smart :) Mange tak for hjælpen!

Reply
Sacha 5. september 2017 - 18:25

De bedste sunde romkugler til dato, og jeg har prøvet virkelig mange!!!

Reply
Stinna 5. september 2017 - 19:57

Ej hvor dejligt! Skønt at du kan lide dem :-)

Reply
Desirée 5. januar 2018 - 12:27

Lækre og lækker konsistens… meeeen første gang kom jeg romessens i på slum og de blev ok, måske en lille anelse for kraftig efter min smag. Denne gang kom jeg 2 tsk romessens i og de kan simpelthen ikke spises og de stinker af sprit :D hahaha.. Hvilken romessens bruger du?

Reply
Desirée 5. januar 2018 - 12:30

ps: kan jeg redde “dejen” ?

Reply
Stinna 5. januar 2018 - 16:45

Øv! Der må være forskel på romessens ha ha. Jeg husker desværre ikke lige hvilken én jeg brugte, troede ikke der var så stor forskel. Måske du kan redde den ved at lave portionen større? :-)

Reply
Sarah 21. juni 2021 - 11:44

Kan jeg fryse dem hvis jeg venter med at vende dem i kokos til de er tøet op..

Reply
Stinna 21. juni 2021 - 17:45

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt. Men det tror jeg godt :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.