Kirsebæris – is med kun tre ingredienser

kirsebæris

Søde kirsebæris.

I weekenden var jeg forbi min kærestes families skønne sommerhus, hvor havens træer lige nu er fyldt med mørkerøde kirsebær. Jeg fik derfor smovset mig mæt i de skønne bær, havde rød saft på hænderne og fik samlet en stor skål med kirsebær, som skulle med hjem i fryseren.

Den ene af poserne nåede dog ikke at være i fryseren længe, da jeg pludselig fik lyst til kirsebæris! Ikke som en fed flødeis, men en frisk kirsebær vand-is. Derfor lavede jeg disse is, som kun består af tre ingredienser – kirsebær, vand og en smule agavesirup / honning. Så hvis du bor i nærheden af en skov eller er så heldig at have kirsebær i din baghave, så skynd dig at plukke de søde bær lige nu. Få fjernet stenene og kom dine kirsebær i fryseren, så har du bær til smoothies (og måske kirsebærsauce!) og disse kirsebæris. Hvis du ikke har mulighed for at få fingrene i kirsebær, så tænker jeg at du sagtens kan bruge andre typer bær – måske en frisk hindbæris ville være lækker.

Jeg håber på at kunne fylde min fryser med bær i år. Sidste år plukkede vi så mange havtorn, at vi havde havtorn helt til foråret. Så her i starten af september vil vi plukke hindbær, havtorn og brombær. De danske sommerbær smager altså bare bedre i smoothies, end dem man køber på frost.

Læs også: Mojito is med melon, mynte og citron og Sunde jordbær is med lecithin granulat.

kirsebæris

KIRSEBÆRIS – VEGANSK IS MED KUN 3 INGREDIENSER (5 STK)

200g frosne kirsebær (uden sten!)

2 dl vand

1 spsk agavesirup

Fremgangsmåde:

  1. Udsten dine kirsebær.
  2. Blend kirsebær, vand og agavesirup sammen. Smag lige om det er for surt – så skal der lidt mere sirup i.
  3. Kom i forme og sæt på frys. Efter 1 time kommes ispinde i og isene fryses yderligere 5-6 timer.

 

kirsebæris kirsebæris

 

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*