Små chokolade- hasselnødde bidder

hasselnødde bidder

Små chokolade- hasselnødde bidder, som også kan kaldes for lidt sundere slik. Som I måske har opdaget, er jeg ret vild med små snacks lavet af nødder og dadler – og de skal gerne være overtrukket med mørk chokolade! Så da jeg i sidste uge blev lækkersulten forsøgte jeg mig med disse små søde snacks, som endte med at blive gode.

De minder lidt om mine Sunde snickers bidder – men med hasselnødder istedet for peanuts. Jeg ved at mange af jer er vilde med snickers-bidderne, så jeg håber også at I vil kunne lide disse. Jeg har valgt at bruge hasselnødder, men jeg tænker også at mandler ville smage skønt heri.

Min weekend går med eksamenslæsning og måske lidt tid i køkkenet. Jeg har to eksaminer i næste uge og derefter har jeg heldigvis sommerferie. Jeg glæder mig til at få mere tid til at blogge i min ferie og har allerede en del idéer til opskrifter, som jeg skal have prøvet af.

Læs også: Sunde snickers kugler og Nemme bountykugler
hasselnødde bidder

★ SMÅ HASSELNØDDE BIDDER ( CA. 10 STK) ★

200g hasselnødder

10 dadler, de bløde fra papæske

1 spsk kokosolie

1 lille drys salt

½ tsk vanillepulver

1 spsk nøddesmør (mandelsmør, hasselnøddesmør eller peanutbutter)

100g mørk chokolade, jeg bruger 80%

Fremgangsmåde:

  1. Star med at hakke hasselnødderne (som vist på billedet herunder). Jeg bruger som altid en minihakker.
  2. Blend herefter dadler eller mos dem med en gaffel.
  3. Bland hasselnødderne, dadlerne, kokosolie, salt, vanillepulver og nøddesmør i en skål.
  4. Brug hænderne til at få blandingen blandet godt.
  5. Kom det i en form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en lille 10+ x 20cm form. Sæt den i fryseren.
  6. Efter 1 times tid tages formen ud og indholdet skæres i små firkanter.
  7. Smelt mørk chokolade over vandbad og overtræk bidderne med chokolade.
  8. Drysses med hasselnødder – velbekomme!
  9. Opbevares på køl.

 

hasselnødde bidderhasselnødde bidder

Print Friendly

2 kommentar

  1. Sanne Maria

    Hej Stinna, nu har jeg forsøgt mig med disse hasselnødde-bidder og smager er fantastisk! Jeg har fulgt opskriften og alligevel smuldrer bidderne når jeg skærer dem ud efter de har været i fryseren?! Har du en idé til hvad jeg kan gøre for at nøddemassen ikke smuldrer?
    Tak for en inspirerende blog :-)

    • Hej Sanne, dejligt at du kan lide dem! Hmm nej det ved jeg desværre ikke helt, det lyder til at din ‘masse’ er for tør. Måske lidt mere for at binde dem sammen? Evt. dadler eller lidt kokosolie? :-) og tak fordi du læser med!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*