Sund kokos-banan-lakrids is

sund kokosmælk is

Endnu en opskrift på sundere is – denne gang en sund kokosmælk is! Faktisk er dette en gammel opskrift, men nu hvor vejret er så fint udenfor, vil jeg gerne dele den med jer igen. Faktisk har jeg denne sommer ret store planer for, at lave sundere is. Fx overvejer jeg nogle flere sorbet is!

Opskriften på disse is skal I ikke snydes for, de er så nemme at lave og så smager de skønt. Desværre krystalliserer kokosmælk når det bruges på denne måde, men det gør intet for mit vedkommende. Jeg arbejder dog videre på en opskrift og regner med at få lavet en del sundere is denne sommer.

Isene er laktosefri, uden tilsat sukker og veganske. Hvis du ikke er veganer, så tror jeg sagtens at disse is kan laves med fløde. Jeg har dog ikke forsøgt mig endnu. Når isene er lavet og er frosset, så drysses der en smule lakridspulver udenpå. Hvis du gerne vil have dem ekstra lækre, så kan du komme lidt smeltet chokolade på toppen og så derefter drysse med lakrids. 


★ SUND KOKOSMÆLK IS MED BANAN-JORDBÆR-OG-LAKRIDS (6 STK) ★

1 dåse kokosmælk

1-2 bananer (smag til hvor sød du vil have isen)

6 jordbær

2 tsk lakridspulver – mere til pyntning.

Fremgangsmåde:

  1. Blend alle ingredienserne sammen. Smag til, om du synes isen er sød nok.
  2. Kom isen i forme og kom en pind heri. Frys nogle timer og spises.
  3. Når isene skal spises, drysses der lidt ekstra lakridspulver på toppen.
  4. Velbekomme.

sund kokosmælk is


Print Friendly

11 kommentar

  1. Ih, hvor ser det dog bar’ lækkert ud! Jeg er forresten vild med din blog og følger trofast med ;-)
    Bedste hilsner Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk

  2. Uh, dem MÅ jeg prøve! Er blevet lidt for glad for den sukkerfri vanilje is fra ISIS med blåbær her til de varme sommeraftener, så må hellere snart få lavet et lidt mere naturligt alternativ selv ;) Tak for en (helt sikkert) drøn lækker opskrift!

    Anna – wonderwomanwannabe.dk

  3. Ahh jeg bliver simpelthen nødt til at anskaffe mig sådan nogle frys selv is bægre :)

  4. Hej Stinna,
    putter du lakridspulveret i blandingen med det andet – eller løs i formen inden du putter fyld i eller putter du det på isen efter du har taget den ud af fryseren (hvis det kan “hænge ved” der) ? Har lige lavet en på skyr m. jordbær men det smagte lidt kedeligt, så skal ha prøvet nogle ting af :-)
    ´Mvh Gitte

    • Hej Gitte.
      Jeg kommer det i blandingen. Når isen er frosset færdigt, drysser jeg lidt på inden den spises.
      Jeg synes der er stor forskel på lakrids-pulver. Jeg har fundet en stærk en. Var obs på, at lakridsrodspulver er meget mildere. God dag!

  5. Pingback: Vegansk vegansk avocado-mynte is med chokoladetopping

  6. MUMS! Nøj hvor ser de gode ud. Og man må endda spise dem på low FODMAP diæt. De må bestemt prøves :p Tak for en iøvrigt skøn og farverig blog – det er skønt at følge med.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*