Rugbrødschips – af en rest rugbrød

I starten af denne uge bagte jeg et rugbrød, som jeg desværre glemte at pakke ned efter at have spist en skive om aftenen. Desværre var det næste morgen blevet virkelig tørt og for ikke at smide rugbrødet ud, skar jeg det i tynde skiver, kom olie på og dryssede med salt. Efter en tur i ovnen havde jeg så virkelig sprøde og knasende rugbrødschips, som fungerer som en snack i sig selv eller som chips til en god dip – måske Edamame hummus eller avocado-hummus

Hvis du også engang imellem ender med et rugbrød som er kedeligt og tørt, så kræver det næsten ingen indsats at trylle det om til chips. Herhjemme blev de hurtigt spist og skal laves igen meget snart. Istedet for at spise dem som chips, tænker jeg at de sagtens kan spises som fyld på en salat eller som tilbehør til et godt glas vin. Spar ikke på saltet i denne opskrift, da det er den sprøde fornemmelse og den salte smag der gør disse chips ekstra lækre!

Nu vil jeg smutte ned i byen med min mor og spise lidt lækker frokost. Hav en skøn weekend!

★RUGBRØDSCHIPS (1 SKÅL)  ★

1/2 rugbrød – ikke skåret i skiver

olivenolie

groft salt

evt. lidt tørret rosmarin

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skær rugbrødet i tynde skiver, de behøves ikke at være helt tynde, men tyndere end en almindelig skive.
  3. Skær skiverne i mindre stykker og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Hæld olivenolie over dem og drys med groft salt.
  5. Bages i ovnen til de har fået farve og er sprøde – de bliver ekstra sprøde, når de er kølet af.
  6. Rugbrødschips opbevares i en lufttæt beholder – hvis de da ikke bliver spist inden!
  7. Velbekomme.

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*