Rødbedehummus

af Stinna

Rødbedehummus
Rødbedehummus – eller egentligt blot humus med rødbede. Så blev det atter mandag og jeg vil i dag gerne dele endnu en madpakkefavorit med jer – nemlig virkelig fin rødbedehummus. Rødbedehummus er en hummus, hvor der er kogte rødbeder i. Det giver den smukkeste farve og smager også godt, uden at smage for meget af rødbede.

Rødbedehummus

Farven ser meget lyserød ud, men det er altså på grund af de skønne rødbeder. Nu hvor vi er trådt ind i efteråret er der billige rodfrugter i butikkerne og hvorfor ikke bruge disse til mange ting – fx denne hummus. Hvis du vil prøve en anden opskrift med rødbeder, så har jeg en skøn chokolademuffin med rødbede lige her.

Til min rødbedehummus spiste jeg gulderødder og grove kerneknækbrød. Det fungerede virkelig godt som mellemmåltid på studiet og som en lille snack om eftermiddagen. Du kan også sagtens spise hummus på brød, som dip til salat, som spread i madpandekager eller mange andre muligheder.

Opskrift på rødbedehummus er lige her:

Rødbedehummus

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Snack
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
4.50 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 200 g rødbede
  • 1 dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. tahin allerhelst en lys variant
  • saft af 1 citron
  • salt
  • 1 tsk. spidskommen
  • olivenolie til rette konsistens Hvis du synes der skal for meget olie i, kan du sagtens bruge lidt vand sammen med olien

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker.
  • Kog dem til de er møre.
  • Lad dem køle helt af.
  • Kom rødbeder og resten af ingredienserne i en minihakker/blender.
  • Blend til din rødbedehummus har en cremet konsistens.
  • Smages til med citron og salt.
  • Velbekomme.

rødbedehummus

rødbedehummus

Du er også velkommen til at kigge forbi min instagram, hvor jeg også deler madbilleder.

9 Kommentarer

Tina KH 4. september 2017 - 09:00

4 stars
Meget lækkert, har lige gemt opskriften og vil lave den af nogle lækre rødbeder fra haven:-)
Tak for din fine inspiration og en dejlig dag til dig.

Reply
Seb 5. september 2017 - 00:35

Hvor finder du hvid tahin henne ?

Reply
Stinna 5. september 2017 - 14:24

Min er bare fra Rema1000 :-)

Reply
Mathilde Linderod 5. september 2017 - 13:30

HEJ! Kommer der på et tidspunkt en opskrift ud på knækbrødene?
De ser VILDT lækre ud :))

Reply
Stinna 5. september 2017 - 14:26

Det er faktsk bare disse, hvor jeg har tilsat lidt havregryn :-)
https://stinna.dk/bagvaerk/hjemmelavede-knaekbroed-med-kerner.html

Reply
Sandra Delogu Nielsen 3. januar 2020 - 19:24

5 stars
Smager så godt og så er det oven i købet meget smukt visuelt ❤️

Reply
Stinna 3. januar 2020 - 22:21

Tusind tak skal du have, dejligt at du kan lide den :-)

Reply
Tina 29. april 2020 - 07:13

hvad er holdbarheden ?

Reply
Stinna 29. april 2020 - 08:01

5-7 dage vil jeg tro :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.