Ovnristede græskarkerner

ristede-græskarkerner-2

Da jeg i sidste uge lavede spicy græskarsuppe, havde jeg en masse græskarkerner til overs. Jeg brugte dem til at lave lækre, knasende græskarkerner, som er perfekt som topping ovenpå suppen.

Det er nemt at lave og virkelig billigt, da kernerne jo desværre ellers nok havde endt i skraldespanden.


★ OVNRISTEDE GRÆSKARKERNER

Græskarkerner fra 1 hokkaidogræskar

1-2 spsk olivenolie

salt

peber

1 tsk soya

andre krydderier – fx spidskommen, paprika og chili

  1. Min kammerat viste mig en smart metode, til at få kernerne helt rene. De skal koges i en gryde med vand. Lad dem koge nogle minutter. Bagefter er det orange snask nemt at fjerne.
  2. Kom græskarkernerne i en skål. Kom olie, soya og krydderier ved. Rør rundt.
  3. Fordel kernerne på en bageplade.
  4. Bages ved 200 grader varmluft til de er gyldne og sprøde.
  5. Lad dem køle af os spis dem som snack eller som topping.

ristede-græskarkerner-3

Print Friendly

7 kommentar

  1. Hej Stinna!

    Er vild med dine opskrifter :-)
    Lader du bare skallen blive på græskarkernerne? Sidste gang jeg spiste hokkaidogræskar, gemte jeg kernerne, men var ikke sikker på om skallen ville smage godt, og om den kunne spises, så efter et par dage røg de i skraldespanden…

    • Hej Sanne,
      dejligt at du kan bruge opskrifterne!
      Jeg beholder skallen på. Den smager virkelig ikke godt, når den er rå. Men efter en tur i ovnen er den knasende sprød – virkelig lækker! :-) Skriv gerne, hvis du får det afprøvet!

  2. Jeg har prøvet din opskrift, ja både suppen og kærnen suppen smagte virkelig godt ☺ kærnerne nåede jeg ikke at smage, men min mand spiste dem alle , uden at gemme en eneste kærne til mig :) så jeg går ud fra at de må have smagt fantastisk

  3. Herhjemme har vi lavet noget lignende. Dog endte det med at jeg måtte smide alle kernerne ud efterfølgende. De var simpelthen for tørre og smagte ikke særlig godt.

  4. Pingback: Ovnbagte græskar fritter med citronskal, krydderurter og parmesanost

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*