Guacamole og rugkiks

guacamoleJeg holder film-aften med min kæreste i aften og jeg tror jeg vil lave en af mine yndlings-snacks, nemlig guacamole.

Jeg plejer at dyppe gulerodsstænger deri, men for et par uger siden fik jeg tilsendt nogle nye rugkiks fra Karen Volf, som fungerer skønt til en guacamole. Egentlig tænkte jeg først, at disse rugkiks ikke var noget for mig. Jeg køber normalt ikke kiks og kage færdiglavet, da det oftest har en uendelig lang ingrediensliste. Da jeg læste ingredienslisten blev jeg dog glad – ingen unødig kemi og tilsætningsstoffer. Smagen overraskede mig også positivt, især de kiks med hvidløg blev hurtigt spist herhjemme. Det eneste minus fra min side er, at de desværre ikke er økologiske. Men stadig et sundt alternativ. Så i aften vil jeg lave guacamole igen og dyppe disse rugkiks i.


 GUACAMOLE  

1 moden avocado

½-1 cm rød chili

½ dl cremefraise (eller soya-yoghurt)

½ tsk spidskommen

1 fed hvidløg

½ rødløg

1 tsk citronsaft

salt

  1. Blend alle ingredienserne sammen. Smag til med salt og citron og spis med det samme.

sund-guacamole

Rugkiks er modtaget i gave.

Print Friendly

5 kommentar

  1. Tusind tak for opskriften! Du har ret. Simpelthen sådan en lækker – OG sund snack. Perfekt! Jeg elsker også når der tilføres en masse smag til guacamolen – hviket din opskrift jo også har. :-) Den vil jeg helt sikkert prøve!

  2. Pingback: Bagte søde kartofler med kikærter og soltørrede tomater

  3. Pingback: Pandestegte fladbrød / naanbrød med nigellafrø

  4. Pingback: 3 sundere snacks til studenterkørsel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*