Edamame hummus

Edamame hummus

I dag har jeg forsøgt mig med en ny slags hummus, som jeg aldrig har smagt før – hummus lavet på edamame bønner. Jeg elsker virkelig hummus og tænkte derfor, at man da må kunne lave det med andre bønner også. Denne hummus er hurtig at lave, smager fantastisk og jeg tror den er perfekt til en madpakke.

Når jeg laver hummus, så smager jeg meget til undervejs. Det er forskelligt hvor vild man er med de forskellige ingredienser, så smag til undervejs. Dette er som jeg elsker en hummus.

Brødet er bagt af en glutenfri færdigblanding købt i Rema1000. Mærket hedder Finax og dette er den brune pakke. Dette indlæg er ikke sponsoreret, jeg synes bare godt om dette brød.

[line]

 EDAMAME-HUMMUS 

3 dl frosne edamame (frosne uden bælg)

1 spsk olivenolie

1 spsk tahin

1 fed hvidløg

2 tsk spidskommen

1 spsk citronsaft

1 dl cremefraise (hvis du ikke spiser mælkeprodukter, så prøv med soya-yoghurt)

½-1 tsk salt

  1. Kom bønnerne i en skål. Hæld kogende vand over dem og lad dem stå i 2 minutter.
  2. Hæld vandet fra.
  3. Blend bønnerne med cremefraise, tahin, olivenolie, hvidløg, spidskommen, citronsaft, salt og cremefraise. Smag til med salt og citron.
  4. Serveres som tilbehør til salat, ovenpå brød eller måske som dip til gulerødder.
  5. Velbekomme.

Edamame hummus

Print Friendly

11 kommentar

  1. Den skal jeg da helt klart prøve at lave til næste tapas aften :)

  2. Jeg lavede denne hummus i går – hold da op – dén er go’ og ganske let at lave!
    Det er ikke sidste gang den bliver serveret :-)

  3. Jeg er helt vild med din edamame hummus.. Den blir lavet flittigt og smager så godt på ristet rugbrød.

  4. Kan den laves med peanut butter i steder for tahin, da jeg ikke har andet

  5. Jeg var i netto i dag og da de ikke havde tahin, købte jeg bare sesamfrø og lavede min egen, så nu skal denne lækre hummus testes :)

  6. Pingback: Bønnedip med skyr - proteinrig krydret dip

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*