Næsten paleo jordbærtærte…

af Stinna

jordbær1

Igår bagte jeg denne lækre jordbærtærte. Tærten er glutenfri, er sødt med lidt honning og smager fantastisk!

Jeg var ude ved min mor igår, hvor vi malede havemøbler. Denne kage var helt fantastisk til eftermiddags kaffen! Jeg er vild med smagen af jordbær og forbinder det med skøn dansk sommer. Desværre er det nu igen blevet gråvejr – men derfor kan man jo sagtens hygge sig med kage.

Kagen vil jeg ikke betegne som 100% paleo, da jeg har brugt lidt boghvede og en smule honning.

Opskrift på jordbærtærte: 

Bund

150g mandler (malet til ‘mel’)

100g smør (kan evt. erstattes af kokosolie, mandelsmør eller lignende – ikke afprøvet)

1 tsk. vanillepulver

1 æg

5 spsk. boghvedemel

1 tsk honning – andre sødende ting kan sikkert også bruges (fx. dadler, kokossukker osv.)

Creme

4 æggeblommer

2,5dl fløde ( eller anden type mælk)

2 tsk vanille

2 spsk. boghvedemel

( 1 tsk honning )

Chokolade

80g 81% mørk chokolade

1 bakke jordbær

jord2Jeg startede med at lave bunden. Mandlerne males til mel/hakkes meget fint.

jord3

 

Kom de øvrige ingredienser i og rør dejen godt sammen. Den virker ret klistret. Sæt dejen på køl mens cremen laves.

 

jord4

 

Kom alle ingredienserne i en gryde. Varm op ved lav varme. Jeg kom først honningen i til sidst, hvilket gjorde at cremen skilte. Men efter en tur på køl og en omgang piskning, så var cremen fin igen. Jeg ville nok komme honningen i fra start næste gang.

 

jord5

 

Når cremen er færdig sættes den på køl. Tag nu dejen ud og kom den i et fad. Jeg kom den på bagepapir og rullede den ud med hænderne.

Bages i 15-20 minutter ved 200grader.

jord7

 

Bunden bliver ikke sprød (men det gør den til gengæld efter nogle timer på køl).

Lad bunden køle helt af. Imens ordnes der jordbær og smeltes chokolade.

jord6

Pynt kagen med chokolade, creme og friske jordbær.

jord8 jord9

 

Velbekomme :-)

Kagen er forresten endnu bedre efter en nat på køl – mums!

jord10

Print Friendly, PDF & Email