Vafler med sød mangosalsa

Søde morgenmadsvafler toppet med mango-mynte salsa og en stor kop kaffe. Sådan startede min morgen i går og sådan burde alle morgener starte. Jeg havde et lille eksperiment i køkkenet i går, hvor jeg ville forsøge mig med vafler lavet uden æg, men istedet med chiafrø. Til jer der følger med på min instagram-story kunne I nok se, at dette eksperiment gik helt galt – mine vafler hang fast i vaffeljernet og jeg endte derfor med at bruge en af mine gamle vaffelopskrifter, som jeg ved virker! Vaflerne blev toppet med en skøn og sød mangosalsa med mynte og citronsaft. Selve vaflerne blev smurt med mandelsmør – det mættede virkelig godt og så smagte det ganske fantastisk.

Så i dette indlæg får I ikke opskriften på vafler uden æg – men derimod mine gode vafler med æg, banan og lidt mel og derudover den skønne salsa. Vaflerne må jeg eksperimentere lidt videre med. Hvis I har nogle gode fif, så skriv dem gerne i kommentarfeltet :-)

Først lavede jeg mangosalsaen, så den lige kunne trække lidt smag, mens vaflerne blev lavet.

★ SØD MANGOSALSA ★

1 moden mango

2 spsk. citronsaft

1 lille håndfuld frisk mynte

1 tsk. ahornsirup, honning eller agavesirup

1/4 tsk. vaniljepulver eller vaniljestang (ikke vaniljesukker)

Fremgangsmåde:

  1. Skær mango i tern og kom det i en skål.
  2. Pres citronsaft og kom det over.
  3. Hak frisk mynte og kom det i skålen. Jeg hakkede det lidt groft.
  4. Kom sirup over mango og tilsæt vanilje.
  5. Rør rundt og sæt på køl, til vaflerne er færdige.

★ LETTE SUNDE MORGEN VAFLER – 2 PERSONER ★

3 æg

2 bananer

3 spsk. rismel

lidt salt (omkring 1/2 tsk.)

½ tsk. bagepulver

kokosolie til stegning

  1. Blend banan og æg sammen.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser sammen.
  3. Steges i et vaffeljern. Kom lidt kokosolie på pladerne inden.
  4. Serveres med mango-salsa.

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*