Tynde havre-pandekager

havrepandekager-3

Som før nævnt, så elsker jeg at spise pandekager til morgenmad i weekenden. I længere tid har jeg hver weekend lavet de små tykke bananpandekager, men i sidste weekend fik jeg lyst til tynde pandekager, som nemt kunne rulles.

Derfor gik jeg i køkkenet og tog lidt forskelligt ud af skabene – og det blev der disse pandekager ud af. Hvis du ikke har havregryn eller havremel, så kan du sikkert sagtens bruge en anden form for groft mel. Jeg valgte at fylde pandekagerne med letpisket flødeskum blandet med bær, men en lækker hindbær-chia marmelade ville også passe perfekt dertil.

Men i dag skal vi ikke have pandekager herhjemme, min kæreste og jeg har besluttet os for at gå ned i byen og finde et hyggeligt sted, hvor vi kan få serveret god morgenmad og en masse god kaffe. 


 TYNDE HAVREPANDEKAGER ( 2 PERSONER ) 

2 æg

2,5 dl mælk (jeg brugte rismælk)

100g havregryn

1 tsk vanillepulver (ikke sukker)

lidt salt

1 tsk sødende ( fx honning, agavesirup, 2 dadler eller sukrin)

kokosolie til stegning

fyld

letpisket flødeskum

frosne bær

Fremgangsmåde:

  1. Blend havregryn til mel. Dette gøres i en minihakker / blender.
  2. Tilsæt æg, mælk, vanilepulver, lidt salt, lidt sødt og pisk det hele godt.
  3. Steges i lidt olie på en pande. Jeg brugte en pandekage-pande, som er lidt mindre end almindelige stegepander. Jeg fik 4-5 stk. ud af denne opskrift.
  4. I disse pandekager kom jeg letpisket flødeskum blandet med lidt frosne bær. Men kom i, hvad du selv synes – de vil også være lækre med en hjemmelavet hindbær-marmelade.

havrepandekagerhavrepandekager-2

Print Friendly

5 kommentar

  1. Det ser så lækkert ud!
    Det må være den perfekte post-eksamens-forkælelse

  2. Dem må jeg prøve!!!

  3. Pingback: Søde tynde pandekager - sunde pandekager (glutenfri)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*