Sunde morgen-muffins

morgenmuffins-4

Hvis du, som jeg, ikke har tid til at stå hver morgen og lave lækker morgenmad, så prøv disse morgenmads-muffins som kan spises på farten. De er også gode som mellemmåltid, på vej hjem.

Disse muffins er:

  • Glutenfri
  • Sukkerfri
  • Laktosefri

til gengæld er de lækre, svampede, mættende og nemme at have med på farten!


  MORGEN-MUFFINS (10 STK)  

3 små bananer

3 æg

2 dl havregryn (køb de glutenfri)

1 dl rismel

2 spsk kakao

salt

1 tsk bagepulver (køb en glutenfri)

1 dl rismælk (brug almindeligt mælk, hvis du ønsker)

1/2 dl kaffe

2 spsk loppefrøskaller

10 dråber stevia (alt efter hvor søde, du vil have dem)

50g mørk chokolade

  1. Blend æg og bananer sammen.
  2. Bland alle ingredienser sammen.
  3. Bages ved 200gr varmluft i ca. 20 minutter.

morgenmuffins-3

 

Print Friendly

18 kommentar

  1. Mmh god idé at putte kaffe i, så er det morgenmadsideen også fuldendt :D

  2. Uh, de ser lækre ud! :D De må prøves :)

  3. Lækker opskrift :) kan man evt bruge andet end banan da jeg ikke kan lide banan? :) og hvad ville du forslå ? :)

  4. Hej Stinna.
    De ser godt nok lækre ud! Dem skal jeg helt klart have prøvet. Jeg er helt vild med den måde du ofte finder madretter og snacks og laver sunder alternativer! Det er jo skønt for os, der bare helst vil spise muffins dagen lang. ;) Tak for tippet!

  5. Hej Stinna.
    Smelter du chokoladen eller hakker du den?
    De ser super lækre ud- i det hele taget vil jeg lige huske at rose dig for dine billeder her på siden – de får alt til at se ekstra lækkert og indbydende ud.

  6. De er vildt gode og mætter rigtig godt.
    Bonus info – de kan også fryses og er lige så gode når de er tøet op.
    Min ældste søn elsker banankage med kan ikke lide chokolade. Han smagte en alligevel, men syntes ikke den smagte af så meget, så planen er at prøve en udgave med kanel.

    • Dejligt med din kommentar om frysning, det har jeg endnu ikke afprøvet :-)
      Skriv gerne hvordan de bliver med kanel, det lyder lækkert! :-) God søndag!

  7. Louise Klitgaard

    Jeg er lige igang med din grundopskrift – hvor jeg har taget lidt af havregrynene fra og puttet kokosfibermel i og min banan protein pulver. Mit spørgsmål er så til denne kakao opskrift – og jeg ville kunne bruge kokosfibermel eller mandelfibermel istedet (urtekram), istedet for rismel – og vil jeg kunne bruge noget andet end rismælk?

  8. Hej Stinna,
    De lyder lækre
    Et lille forslag: skriv (glutenfri) efter havregryn, så “nye” ikke risikerer at blive forvirrede

    • Hej Linda,
      tak skal du have :-)
      Jeg er i nye opskrifter begyndt at skrive (evt. glutenfri) bagefter, så glutenallergikere kan se det :-)

  9. Pingback: Sunde morgen muffins - en grundopskrift ( glutenfri ) - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*