Sunde morgen muffins – en grundopskrift ( glutenfri )

sunde morgen muffins

Jeg har tidligere delt min hverdags-morgenmad med jer. Oftest spiser jeg disse muffins, som er nemme at lave og virkelig nemme at have med på farten. De fungerer for mig som sunde morgen muffins  og jeg varierer disse muffins næsten hver gang, men dette er en god grundopskrift.

Især hindbær eller chokolade smager skønt! Jeg har også en variant her med kakao.

Disse muffins er ikke oversøde og skal derfor ikke forveksles med dessert-muffins. Men de er tilpas søde, mætter fint og så smager de altså godt! Se det som en basisopskrift, som så kan gøre endnu mere spændende – fx ved andre typer gryn, måske en banan, kanel, bær, en smule (mørk!) chokolade og andre spændende ingredienser.


  SUNDE MORGEN MUFFINS  – 6 MUFFINS – GLUTENFRI 

3 æg

2 dl havregryn

½ tsk. salt

1 spsk. peanutbutter

1 tsk. bagepulver

1 dl skyr

10 dråber stevia (eller andet sødende)

  1. Blend alle ingredienserne sammen.
  2. Kom dejen i forme. Jeg bruger silikoneforme, da dejen ikke hænger i og jeg kan få lidt højere muffins.
  3. Bages ved 200 grader varmluft – 20-30 minutter.
  4. Opbevares i køleskabet til de skal bruges.
  5. Velbekomme!

sunde morgen muffins

Print Friendly

17 kommentar

  1. Henriette

    Hvor ser disse muffins bare gode ud! Men har du et bud på, hvad man evt kan bruge istedet for peanutbutter, hvis man ikke er så vild med det?

    Hilsen Henriette

    • Mange tak! De er også lækre :-) Hvad med mandelsmør, hvis du har det? Jeg tænker at det skal være noget med konsistens som peanutbutter, selvom det jo nok godt kan undværes.

  2. Hvordan er holdbarheden på dem – og har du prøvet at fryse dem?
    De ser nemlig super lækre udog som pendler med 1½ timer hver vej ville de tvære en lækker morgenmad at spise i toget :)

  3. Syntes det er en super lækkert alternativ om morgenen! Spiser du dem varme eller er de lavet på forhånd? :)

    https://theawayblog.wordpress.com

  4. Kan man bruge andet sødemiddel end stevia? Eks. akaciehonning ? Og i så fald hvor meget. Jeg er nemlig ikke den store fan af stevia. Og hvor mange er nok til et morgenmåltid ? Hvis nu man skal planlægge :)

  5. Hvordan får du dem til at få sådan en fin og sprød kant?
    Jeg synes nemlig ikke, at mine forme skaber så flotte muffins – måske jeg gør noget forkert…

  6. Sif Jensen

    Hej Stinna, kan man fryse disse muffins?
    Har lavet dem mange gange, og jeg syntes de smager skønt!

    • Hej Sif, skønt at du kan bruge min opskrift :-)
      Jeg har ikke forsøgt at fryse dem, men det tror jeg sagtens at du kan.
      God søndag!

  7. Lykke Jensen

    Jeg synes de smager dejligt. :-)
    Jeg bruger dog rørsukker istedet for Stevia og hytteost som alternativ til skyr. Jeg skal have 2 stk, da jeg er skrupsulten om morgenen, og desuden skal have nok brændstof til en hel dag som håndværker. ;-) Meeeen 30 min på varmluft… Der blev mine muffins lidt solbrændte – og papirform kan jeg ikke anbefale: den endte med at blive en del af muffinen, så den måtte skæres af. :-D

    • Hej Lykke, det er derfor jeg altid bruger silikoneforme. Synes altid at mine muffins hænger fast i papiret ellers.
      Dejligt at du kunne bruge opskriften, også selvom du bliver nødt til at spise to til morgenmad :-)

  8. De lyder vildt lækre. Men har du forslag til en mælkefri udgave?

  9. Ser vildt lækre ud!
    Har du mon et forslag til en mælkefri udgave? – så ville min mave blive glad! :)

    • Mange tak :-) Jeg ville forsøge mig med noget soja-yoghurt, eller måske bare tilsætte 1 dl nøddemælk og 1 banan? :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*