Snickersvafler – vafler med peanutbutter og mørk chokolade

Vafler med peanutbutter, peanuts og mørk chokolade. Denne kombination ledte med det samme tankerne hen imod en snickers og derfor var det et perfekt navn til disse vafler. Vaflerne lavede jeg i sidste uge sammen med Julie, hvor vi sad og lavede rettelser til vores kogebog. Vi er igang med de sidste rettelser og det hele bliver SÅ godt! Jeg glæder mig så meget til at fortælle mere om bogen og vise jer lidt opskrifter derfra. Den udkommer her engang i foråret, men mere om det senere.

Vaflerne blev spist med mørk chokolade og peanutbutter på, men lidt frisk frugt kunne være et godt modspil til de søde vafler. Vi spiste vaflerne og drak (selvfølgelig) en masse kaffe hertil – præcist som vi plejer.

Hvis du også er helt vild med snickers, så kan jeg også anbefale disse: Søde luksus vafler med mørk chokolade og blåbær og Morgenvafler uden banan.

★SNICKERSVAFLER – GLUTENFRI (3 STK.) ★

1 dl havregryn (vælg en glutenfri variant, hvis du er allergiker)

1 dl saltede peanuts (du kan også bruge usaltede, men så skal der tilsættes salt til dejen)

2 æg

2 spsk. peanutbutter (+ lidt til topping)

2 spsk. ahornsirup, agavesirup eller honning

1/2 tsk. kardemomme

1 dl mælk

20 g mørk chokolade (70% eller derover) + 20 g. til toppen

2 spsk. kokosolie til at smøre vaffeljernet med

Fremgangsmåde:

  1. Kom havregryn, peanuts, æg, peanutbutter, agavesirup, kardemomme og mælk i en blender og blend det hele godt sammen.
  2. Hak mørk chokolade groft og tilsæt i dejen. Rør rundt.
  3. Tænd vaffeljernet og kom lidt kokosolie på. Hæld dej derpå og bag vaflerne, til de er sprøde.
  4. Spises med peanutbutter, mørk chokolade og peanuts.
  5. Velbekomme!

 

 

Print Friendly

Én kommentar

  1. Pingback: Grønkålssalat med edamamebønner og peanutbutterdressing - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*