Små granola cups med skyr

Små granola cups med skyr

Søde små granola cups med skyr til morgenmad- et lidt langt navn, men det er altså det bedst beskrivende navn til disse små morgenmadskurve, som jeg fik til morgenmad i går. Inspirationen er fra dygtige Emma Martinys kogebog ‘Herlig og ærlig mad’ (som jeg har fået i gave af hende). Bogen er så fin og der er så mange opskrifter jeg gerne vil prøve, men valgte at starte med denne – og det viste sig at være en ganske god idé.

I Emmas kogebog er denne opskrift til én stor granola-skyr kage, som spises til morgenmad. Hun tipper dog om, at man sagtens kan lave det i små forme og det var lige hvad jeg gjorde. De små granola cups er lavet af havregryn og er toppet med skyr og friske hindbær. De er perfekte til en hyggelig weekend morgen eller hvis man skal invitere på brunch og så er de så fine, at jeg er sikker på at de vil kunne imponere ens gæster!

Jeg har (som altid) valgt at lave om i opskriften, så den passede til hvad jeg lige havde i mit skab. Derfor er opskriften herunder min variant og den oprindelige opskrift kan I finde i Emmas kogebog.

Læs også: Ovnbagt granola og Granolabars med dadler og peanutbutter
Små granola cups med skyr

De små granola cups var et hit her til morgenmad. Jeg lavede dem allerede aftenen forinden og opbevarede dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur – så bliver det simpelthen ikke nemmere!

★ SMÅ GRANOLA CUPS MED SKYR (8 STK.) ★

4 dl finvalsede havregryn

1 dl kokosmel (den almindelige variant)

50 g smør

4 spsk. sirup (jeg brugte ahornsirup)

et nip salt

topping:

skyr

friske hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør i en gryde.
  2. Kom havregryn, kokosmel, sirup, salt og smeltet smør i en skål og bland det godt rundt.
  3. Kom dejen i små forme – jeg brugte silikoneforme. De var lidt svære at arbejde med, så hårde forme smurt med smør er at foretrække.
  4. Sørg for at presse dejen godt ud i formen, så den er lige fordelt.
  5. Bages i ovnen ved 150 grader (ikke varmluft) i 20-30 minutter. Hold øje med dem – de skal være let gyldne.
  6. De bliver faste i konsistensen, når de er kølet af.
  7. Toppes med skyr og friske hindbær.
  8. Velbekomme!

Små granola cups med skyr Små granola cups med skyr Små granola cups med skyr Små granola cups med skyr

Print Friendly

6 kommentar

  1. De er vildt fine Jeg har nogle hjerteformede ramekiner, som jeg tænker de skal laves i og serveres til morgenmad på Valentines Day❤

  2. Kunne de laves lidt om og passe som en dessert?

  3. Kan de laves dagen før de ska bruges mon?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*