Tynde quinoapandekager – bagt med quinoamel

quinoapandekager

Søde tynde pandekager bagt af quinoamel. Da jeg for et par uger siden var i Superbrugsen med Michelle, faldt vi over quinoamel. Jeg mindes ikke at have prøvet dette før og derfor røg det hurtigt i min kurv. I weekenden blev dette quinoamel så brugt til at bage søde pandekager med og det blev virkelig et godt resultat.

Pandekagerne er lavet lidt som mine Søde tynde pandekager, men er så lavet med en anden type mel. Normalt bruger jeg ikke så specielle ingredienser her på bloggen, men jeg måtte simpelthen lige prøve denne type. Så hvis du ikke har quinoamel i dit køkkenskab, så bare brug den linkede opskrift. 

Grunden til at Michelle og jeg var forbi Superbrugsen for et par uger siden var, at vi har lavet lidt sundere julelækkerier til jer. De deles på vores blogs her i december. Jeg glæder mig til at vise jer dem! Vi havde meget store forventninger til vores pynte-evner, men det var godt nok lige en tand sværere end vi havde regnet med – men resultatet blev altså fint alligevel. Det kan I selv vurdere, når opskrifterne kommer herind inden længe. Indtil da har jeg faktisk allerede lidt forskellige juleopskrifter herinde på bloggen, I kan bare bruge søgefunktionen og skrive ‘jul’, så kommer der lidt forskelligt frem.
quinoapandekager

Opskriften herunder svarer til ca. 8 pandekager. Vi delte dem 2 personer og spiste dem alle. Vi serverede dem med en stor kop kaffe, lidt smeltet chokolade og en smule sirup på.

★ SØDE TYNDE QUINOAPANDEKAGER ( 2 PERSONER)  ★

2 æg

2 dl quinoamel

3 dl væske – vand, mælk eller andet

1/2 tsk vanillepulver

lidt salt

2 store spsk kokosolie / smeltet smør

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør / kokosolie i en gryde.
  2. Kom alle ingredienserne (også fedtstoffet) i en skål og pisk det sammen.
  3. Kom lidt smør eller olie på en pande.
  4. Steg pandekagerne på panden ved middel varme.
  5. Serveres med smeltet chokolade, lidt sirup eller friske bær.
  6. Velbekomme!

quinoapandekager

Print Friendly

4 kommentar

  1. Er du gaaaal de ser gode ud! Jeg synes godt at quinoamel kan have en meget speciel og gennemtrængende smag nogle gange. Er det meget fremtrædende her? Ellers skal jeg SÅ meget prøve!

    • De er også mega gode! Smagen trænger ikke igennem, men giver en nøddeagtig smag. Jeg normalt ikke lide sådan en type mel, men disse var altså gode :-)

  2. Hvor køber man quinoamel? Eller kan man selv lave det?

    • Det kan købes i helsekostbutikker og større supermarkeder – selv fandt jeg mit i Superbrugsen :-) Tror ikke man bare lige kan lave det selv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*