Hjemmelavet sundere nutella – mælkefri

nutella-3

// repost. Jeg fandt lige denne nutellaopskrift i gemmeren og vil lige dele den med jer igen.

Jeg har længe gerne ville prøve at lave en sund udgave af nutella. Min familie elsker alle chokolade og især nutella plejer at være et hit til fødselsdage. Da min niece ikke spiser mælkeprodukter, har jeg derfor forsøgt at lave denne nutella uden, så hun også kunne spise den.

Den er lavet af ristede hasselnødder, kokosolie, dadler og mørk chokolade. Du kan altid komme mere mørk chokolade i, hvis du ønsker en mere intens chokoladesmag.

Så hvis du mangler en opskrift på en sundere nøddecreme som smager næsten som nutella, så prøv denne!


★ SUND NUTELLA 

200g hasselnødder

1 spsk kokosolie

1,5 dl kokosmælk

¼ tsk salt

10 friske dadler

50g 70% mørk chokolade

  1. Kom hasselnødderne på en bageplade og bag dem i ovnen, til de er gyldne. Jeg gad mine ca. 15-20min.
  2. Mens hasselnødderne er varme, kommes de i en minihakker/food processor. Blend nødderne. Først bliver nødderne til fint mel, men du skal fortsætte med at blende.
  3. Når nøddemelet bliver en smule klistret, tilsætter du 1 spsk kokosolie.
  4. Blend videre, til det bliver en cremet nøddemasse.
  5. Kom nu salt og dadler i (husk at fjerne sten).
  6. Blend igen, til massen er ensartet.
  7. Kom kokosmælk i og blend.
  8. Smelt chokoladen og kom den i nøddecremen.
  9. Blend det hele sammen og smag til med salt.
  10. Hvis du ønsker en mørkere nutella, så kom mere smeltet chokolade i.

nutellanutella-4 nutella-5

 

Print Friendly

20 kommentar

  1. Det ser simpelthen så lækkert ud. Det må jeg prøve en dag :)

  2. Nanna Larsen

    Den er nu afprøvet! Og den er lækker! Men jeg er en smule i tvivl om, om den skal opbevares på køl eller i skab? Tror den er bedre i kold version? Hvor opbevarer du den?

  3. Den ser virkelig lækker ud! Jeg forestiller mig, at den vil være perfekt ovenpå bananvafler :-) Bruger du den tykke eller tynde del af kokosmælken eller måske en blanding?

  4. Camillaerrebo

    Ser virkelig virkelig lækker ud – er der et alternativ til kokosolie? :-)

  5. Mmm.. tak for opskrift, det smager rigtig lækkert.. Hvor lang tid ca. tror du den kan holde sig?

  6. Hi there, your nutell
    a looks delicious!
    What temperature do you have your oven turned on to?

    Do you remove the skins of the hazelnuts after they are roasted?

    Thank you

  7. Jeg har lige haft lavet din megalækre nutella. Brugte Sukrin Gold i stedet for dadler, men hold nu op, den smager godt!

  8. Den ser virkelig skøn ud. Det tiltaler mig meget, at den IKKE er lavet på kondenseret mælk, OG at konsistensen ikke er som sten :) :) Det må blive et projekt denne weekend med mine unger.
    Jeg syntes næsten at kunne læse det sådan, at “kokosmælk” er kokosmælk på dåse, som du rører ud og blander – er det korrekt forstået??

  9. Pingback: Nutella med bønner - skøn bønnenutella med chokolade

  10. Pingback: Æblepandekager - små tykke sunde pandekager med havrergyn og kanel

  11. Når du skriver at den skal blendes til en cremet nøddemasse, er det så egentlig nøddesmør, du mener? Eller er det stadiet FØR nødderne slipper deres olie og bliver til smør?

    • Du skal blot blende dem til mel og så lidt mere. Det er først når der er kommet kokosmel i, at det skal blendes til det er cremet :-) Min blender kan ikke lave nøddesmør, så ved ikke om man kan lave det først :-)

  12. Mette Pedersen

    Hej Stinna! Nu har vi lige lavet den her lækre nutella – uhm!
    Men hvor længe kan den opbevares på køl?
    Venligst,
    Mette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*