Hindbær-chiagrød med banangranola

Det er snart weekend og er der noget bedre, end skøn weekend morgenmad? Jeg smutter en tur i sommerhus i weekenden og planlægger at tulle rundt i nattøj, drikke en masse kaffe, lave mad til bloggen og øve mig i at tage lidt bedre madbilleder. Disse små hindbær-chiagrød planlægger jeg skal være min morgenmad og toppet med en hjemmelavet banangranola.

Disse søde små chiagrød med hindbær er inspireret af en opskrift fra søde Susan Milo, som postede hindbær-chiagrød på instagram og straks måtte jeg i køkkenet, for at lave min egen version. Jeg blander altid min chiagrød med skyr eller yoghurt, da jeg synes at ren chiagrød kan være lidt underligt i konsistensen. Dertil har jeg tilføjet frosne hindbær og vanilje – så har man en skøn morgenmad.

Nu vil jeg pakke en masse mad, mit kamera, mit nye kamerastativ og smutte i sommerhus. Jeg satser på nogenlunde vejr, men ellers må jeg være indenfor og bage kage hele weekenden – det lyder heller ikke som en helt dum idé! Jeg satser på at få afprøvet mit nye kamerastativ i weekenden og så skal der jo være lidt at tage billeder af – og allerhelst gerne kage.

Hvis du vil prøve min helt almindelige opskrift på chiagrød, så er den lige her. 

★ HINDBÆR-CHIAGRØD (3-4 SMÅ GLAS) 

4 spsk. chiafrø

4 dl mandelmælk (eller kokosmælk)

1/2 tsk. vaniljepulver

1 spsk. agavesirup / honning

2 dl skyr

200g frosne hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Om aftenen blandes chiafrø, vaniljepulver og mandelmælk i en skål. Kom låg på og sæt det på køl, til næste morgen.
  2. Hvis du er i tidspres, kan det godt gå an at lade det stå i 1-2 timer, men resultatet er bedst ved at lade det stå natten over.
  3. Næste dag blandes der agavesirup og skyr i skålen.
  4. I en anden skål kommes de frosne hindbær. Hæld kogende vand over dem og lad det stå i 1 minut. Hæld vandet fra og bland hindbær med chiagrøden.
  5. Spises med banangranola.
  6. Velbekomme!


Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*