Hindbær-chia marmelade

chia-marmelade

Marmelade lavet af hindbær, vanille, lidt honning og chiafrø. Jeps, der er chiafrø i. Til min fødselsdag i starten af oktober, forsøgte jeg mig med en chiamarmelade. Det har været min foretrukne marmelade lige siden, da det smager lækkert og er nemt at lave.

De små chiafrø fungerer som gelerende-middel – det er så smart! Jeg har valgt ikke at blende min marmelade, da jeg godt kan lide de små frø. Men ellers kan du sagtens blende den.


HINDBÆR-CHIA MARMELADE ( 1 GLAS) 

1 pose frosne hindbær (250 g)

1 dl vand

1 spsk honning (jeg kan godt lide det en smule surt, så tilsæt måske lidt mere)

½ tsk vanillepulver

2 spsk chiafrø

Fremgangsmåde:

  1. Kog hindbær, vand, honning og vanille sammen.
  2. Når halvdelen af væsken er væk, tages gryden af varmen.
  3. Smag til, hvis du ønsker en sødere variant, så tilsæt nu lidt mere honning.
  4. Lad det køle af.
  5. Når det er kølet af, tilsættes de 2 spsk chiafrø og marmeladen røres godt rundt.
  6. Kom på glas og sæt på køl. I køleskabet suger chiafrøene den overskydende væske.
  7. Opbevares på køl. Smager skønt på kerneknækbrød.

chia-marmelade-2

 

Print Friendly

8 kommentar

  1. Nøj hvor smart:) Hvor længe holder marmeladen sig på køl? (vi er ikke så hurtige til at få spist marmelade herhjemme)

  2. Lækkert. Jeg er også nysgerrig på, hvor længe den kan holde

  3. Den er så lækker :-) Køber da aldrig mere syltetøj i butikkerne. Det er denne for nem og god til. Takker :-)

  4. Pingback: Koldhævede grovboller - den nemmeste opskrift - Stinna

  5. Pingback: Søde tynde pandekager - sunde pandekager (glutenfri)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*