Gæsteblogger – A Million Miles – Chokolade ”cake batter” køleskabsgrød

Amillionmiles-2

Hej til alle jer derude, jeg hedder Signe og blogger normalt ovre på A Million Miles, men i dag har jeg fået æren af at overtage Stinna’s fine blog og dele en af mine yndlings opskrifter med jer.

Den opskrift jeg gerne vil dele er min chokolade ”cake batter” køleskabsgrød (det lyder altså meget finere på engelsk), der besidder to af mine absolutte yndlingskvaliteter når det kommer til morgenmad – den kan nemlig laves aftenen før og så smager den næsten som dessert, men er udelukkende lavet på sunde ingredienser!


Ingredienser – 2 portioner:

350 ml mandel mælk
(eller anden slags mælk)

3 spiseskeer chia frø

3 deciliter havregryn

1 teske vanilje pulver

3 spiseskeer raw kakaopulver

1 spiseske akacie honning

En knivsspids salt

Et par dråber flydende stevia

Opskriften er en af den slags, som man nemt kan bygge videre på og eksperimentere med, jeg har f.eks. med stor succes blandet skyr, most banan, hakkede nødder, kokos, peanut butter eller hakket mørk chokolade i, så det er bare med at eksperimentere med smagskombinationer og tilføje dit helt eget twist til opskriften.

Fremgangsmåde:

  1. Bland helt enkelt alle ingredienserne godt sammen og sæt det så i køleskabet natten over eller mindst et par timer inden servering. Chia frøene og havgrynene suger mælken til sig og giver en grødagtig konsistens, så du skal ikke være bekymret over, at blandingen er meget flydende, når den sættes på køl.
  2. Inden servering plejer jeg lige at røre godt i grøden og så eventuelt tilføje lidt ekstra i form af f.eks. most banan eller peanut butter. Slut af med at tilføje dine foretrukne toppings, jeg brugte her blåbær, banan, kakao nibs og jordbær. Chia grøden kan holde sig et par dage på køl.


Amillionmiles-4 Amillionmiles-5
// Mange tak for den lækre opskrift Signe! Jeg er vild med overnight oats, også kaldet køleskabsgrød. Jeg vil helt sikkert prøve denne chokolade variant, ligeså snart jeg er hjemme igen.

 

Print Friendly

2 kommentar

  1. Kathrine Antonsen

    Hvis man ikke har chiafrø, kan man så bruge fx hørfrø? :))

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*