Chiagrød med kokosmælk & vanille

chiagrød

Den lækreste chiagrød!

Da jeg for et par weekender filmede denne video med søde Michelle, skulle vi lave chiagrød. Jeg har lavet denne opskrift mange gange og var virkelig spændt på, hvad hun ville synes om opskriften. Især fordi at hun forinden havde fortalt, at hun ikke har smagt en god version før. Heldigvis faldt denne grød i god jord og Michelle har faktisk allerede delt opskriften lige her (hvor hun også har kaldt den verdens lækreste chiagrød!).

Om morgenen står jeg meget tidligt op (oftekl. 5) og derfor skal min morgenmad helst være supernem at let at tage med. Jeg rører grøden med skyr og topper med blåbær og så er der en lækker morgenmad til min togtur. Hvis du planlægger at lave chiagrøden, så den er klar om aftenen, så kan du sagtens røre skyr osv i, så det er klar til morgenmad.

Chiafrø har en lidt sjov konsistens når de bliver opblødt. De binder meget væske og får en lidt slimet hinde (lækker beskrivelse). Chiafrø er fyldt med omega 3, fibre, proteiner og antioxidanter. Ikke uden grund, at chiafrø kaldes et superfood. I denne kombination med den cremede kokosmælk og fine vanillesmag, er chiagrød en lækker morgenmad. Hvis du foretrækker din grød sød, så kom lidt honning i.chiagrød


 CHIAGRØD (2-3 PERSONER) 

2 spsk chiafrø

2 spsk havregryn

1,5 dl vand

½ dåse kokosmælk

korn af ½ vanillestang

skyr

Fremgangsmåde:

  1. Om aftenen blandes chiafrø, havregryn, vanille, kokosmælk og vand sammen. Sæt det i køleskabet i en skål.
  2. Om morgenen rører du i chiagrøden. Til hver portion tager jeg 2-3 spsk chiagrød og 2-3 spsk skyr og rører sammen.
  3. Toppes med friske bær og nødder.

chiagrød chiagrød

Print Friendly

12 kommentar

  1. Karoline krabbe

    Hej Stina. Tak for super blog. Jeg laver ofte chiagrød men laver det altid bare om morgenen. Jeg sætter frøene i blød og hakker imens frugt, nødder og laver kaffe. Jeg synes efter 5-10min har det en fin konsistens, men er begyndt at undre mig over om det skal stå natten over efter som det står angivet i alle chiagrød opskrifter jeg støder på? Håber at du måske kan hjælpe med et svar. Kh Karoline

  2. Har du en ide om hvad man kan erstatte skyr med, hvis man ikke spiser mælkeprodukter (heller ikke laktosefrie) og heller ikke spiser soya-produkter :-)

    Lidt besværlig har man vel lov at være.

  3. Jeg kunne godt tænke mig at prøve opskriften men kan ikke lide kokos så er der en erstatning for kokosmælk?

  4. Pingback: Chiagrød med kokosmælk, kanel og æblemos med vanille

  5. Hej, er det en stor eller lille dåse kokosmælk man skal bruge?? :-)

  6. Hej,

    ved du om det kan holde sig nogle dage i køleskabet? Altså kan man lave denne opskrift, og så have til to dage?

  7. Pingback: Banangranola - granola sødet med banan - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*