Chiagrød med kanel og æblemos

chiagrød med kanel

Der er snart ikke nogen tvivl om, hvor meget jeg elsker efteråret. Som nævnt utallige gange før, så er der bare noget skønt ved denne sæson, især fordi det er sæson for æbler og mit yndlingskrydderi – kanel! Måske er jeg netop så vild med dette, fordi vi i min familie altid bager en bestemt type æblekage, som kun kan bages med æbler i efteråret – ikke med de æbler man ellers kan købe hele året rundt. Æblekagen er drysset med kanelsukker og det har altid været min yndlingskage!

Nå, men nu er det jo ikke kage jeg skriver om i dag. Men derimod en slags morgenmad, som indeholder både æbler og kanel. Jeg har nemlig forsøgt mig med chiagrød med kanel toppet med æblemos. I chiagrøden er der tilsat kanel og i æblemosen er der tilsat vanillepulver. Kanel giver den ellers milde chiagrød lidt kant og giver en skøn anderledes smag. Grøden er perfekt til travle morgener, da det hele bare skal røres rundt. Chiafrø skal blot sættes i blød i kokosmælk om aftenen, så er der nem morgenmad (ok, æblegrød kan evt laves dagen i forvejen eller altid have lidt på køl). Jeg har det sommetider med i toget om morgenen, da det er så let at have med og bare skal spises koldt.

chiagrød med kanel

Opskriften herunder er til 4 personer, svarende til 4 skåle som dem på billedet. Jeg laver ofte denne størrelse portion og så spiser vi det til morgenmad to dage i træk.

★ CHIAGRØD MED KANEL OG ÆBLEMOS (4 PERSONER) ★

chiagrød med kanel:

1 dåse kokosmælk

5 spsk chiafrø

500g skyr

3 tsk kanel

2 tsk honning / agavesirup

æblemos:

3 æbler

1 tsk vanille

1 spsk vand

Fremgangsmåde:

  1. Rør kokosmælk sammen med chiafrø og sæt det i køleskabet. Gerne natten over, da chiafrøene skal suge væske.
  2. Om morgenen røres kokosmælk-chiafrø blandingen sammen med skyr, kanel og honning.
  3. Kog æblemos af 3 æbler, som er skåret i små tern. Koges i en gryde med lidt vand og vanillepulver.
  4. Server chiagrøden med æblemos og friske æbler.
  5. Velbekomme!

chiagrød med kanel

Print Friendly

2 kommentar

  1. Hej Stinna.
    Når du skriver kokosmælk, er det så det på dåse eller det på karton (som alm. Mælk)
    Mvh Nadja

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*