Banangranola – granola sødet med banan

Banangranola Sød og sprød granola sødet med banan. I går manglede jeg noget lækker topping til min chiagrød og jeg havde lidt forskelligt i mine køkkenskabe, så denne granola blev hurtigt bikset sammen og vendt i most banan. Granolaen bliver sød og sprød – lige som en granola skal være. Jeg er vild med at der i granolaen er lidt store stykker af granola og det er der i denne.

Jeg spiste banangranola ovenpå hindbær-chiagrød, som også kommer på bloggen en af dagene. Det er en lyserød og frisk variant af min almindelige chiagrød, som denne granola ellers også vil passe godt til.

Banangranola

Herunder kommer opskriften på banangranola. Jeg har skrevet de ting jeg har kommet i, men alle nødder og kerner kan bare byttes ud med andet. Jeg havde ingen nødder, så har istedet brugt pinjekerner og nogle lidt sjove poppede quinoa, som engang endte i mit køkkenskab. Sålænge mængderne passer, så kan man skifte alt det ud man vil.

★BANANGRANOLA (1 BAGEPLADE) ★

200g modne banan (svarer til cirka 2 bananer)

2 spsk. kokosolie, fast form

1 spsk. honning (kan undlades)

lidt salt

1 tsk. kanel

3 dl havregryn, gerne grovvalsede

1 dl tørrede tranebær

1 dl kokosmel

1 dl grofthakkede nødder, kerner eller fx poppede quinoa (det sidste brugte jeg)

1 dl sesamfrø

1 håndfuld grofthakkede mandler, pinjekerner eller andet

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 160 grader, ikke varmluft.
  2. Smelt kokosolie i en gryde.
  3. Blend banan, smeltet kokosolie, honning, salt og kanel sammen.
  4. Kom det i en skål og tilsæt alle de andre ingredienser.
  5. Rør det hele godt sammen.
  6. Kom blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Sæt det i ovnen. Rør i det mange gange undervejs, så det hele får en fin gylden farve.
  8. Det varierer lidt i tid – men omkring 45 minutter tog det ved mig.
  9. Lad det køle af og opbevar det i en lufttæt krukke.
  10. Velbekomme!

Banangranola

Print Friendly

Én kommentar

  1. Pingback: Hindbær-chiagrød med banangranola - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*