Ovnbagt granola

granola-2

Tidligere ristede jeg ofte min granola på panden, når jeg i weekenderne fik lyst til en ekstra lækker topping til min yoghurt. Istedet for panden, er jeg blevet ret vild med at lave det i ovnen, hvor min granola bliver ekstra sprød og sætter sig sammen i lidt større klumper – så lækkert! Når jeg laver det i ovnen, så sørger jeg for at lave så meget, at jeg har til mange dage.

Det nemme ved denne opskrift er, at du kan bruge lige de gryn, nødder og tørret frugt som du har i skabet. Jeg har en masse lækre cashewnødder i mit skab lige nu, men ellers plejer hasselnødder også at smage skønt.  Jeg søder ikke min granola særlig meget, men tilsætter istedet lidt kanel. Du kan sagtens komme mere sødt i, hvis du ønsker en sødere variant.

Hvis du hellere vil søde med banan, så har jeg en opskrift her. 

Nu vil jeg smutte ned i byen og drikke kaffe med min kæreste. Jeg er vild med søndage og elsker at snuppe en god kop kaffe togo og bare gå rundt i byen. God søndag!


 OVNBAGT GRANOLA 

2 dl havregryn (grove er bedst)

100g nødder (jeg brugte mandler og cashewnødder)

50g tørret frugt (fx dadler, tranebær)

1 dl vand

1 spsk sødt (honning, maltsirup, agavesirup)

1 tsk kanel

Fremgangsmåde:

  1. Hak nødderne groft.
  2. Kom nødderne i en skål, sammen med havregryn og tørret frugt.
  3. I et glas blandes vand, kanel og det søde. Rør det godt rundt.
  4. Hæld det våde over i skålen og rør godt rundt.
  5. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir.
  6. Bages i ovnen ved 150g varmluft, til det er gyldent – ca. 20 minutter.
  7. Det er en god idé at røre i det undervejs, for at sikre at det bliver jævnt ristet.
  8. Opbevar det i en lufttæt beholder.
  9. Velbekomme.

granola granola-3

Print Friendly

3 kommentar

  1. Det skal jeg prøve at lave! Har tænkt på det så mange gange ;)

  2. Pingback: Små granola cups med skyr og friske hindbær - perfekt til morgenmad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*