Rajma – vegansk indisk ret med kidneybønner og garam masala

Skøn og krydret indisk vegetarret, med kidneybønner og serveret med ris. Da jeg forleden var forbi Aarhus Street Food, fik jeg den skønneste indiske ret i den indiske bod. Retten hed ‘Rajma’ og jeg skyndte mig hjem for at google retten, da den simpelthen smagte så godt, at jeg bare måtte prøve at lave den selv. Så i går aftes besluttede jeg mig for at prøve selv at lave rajma. Jeg har fået inspiration fra en masse forskellige opskrifter og sat ingredienserne sammen, som jeg tænkte de ville smage bedst. 

Mit bud på indisk rajma får du herunder. Herhjemme blev vi hurtigt enige om, at denne ret smager fantastisk og at vi snarest skal spise den igen. Jeg har desværre aldrig været i Indien, men jeg er vild med indisk mad og synes det smager så skønt, med de mange forskellige krydderier. Lad jer ikke skræmme af alle ingredienserne heri – ingredienserne smager ikke gennemtrængende hver især, men giver en krydderblanding. Rajma betyder vidst bare røde kidneybønner, men jeg har læst mig frem til at det er navnet på denne ret – eller muligvis rajma curry.

Jeg kan godt lide at retten har en tyk konsistens. Hvis du ønsker mere sauce, tilsætter du blot lidt mere vand.

★ RAJMA – INDISK VEGETARRET ( 4 PORTIONER) ★

2 løg

2 fed hvidløg

2 x 2 cm frisk ingefær

1 tsk. stødt spidskommen

1/2 tsk. stødt koriander

1/2 tsk. kardemomme

1,5 spsk. garam masala

1 tsk. kanel

1/2 frisk rød chili, finthakket

2 knivspids nelliker

2 dåser kidneybønner

1 dåse hakkede tomater

2 dl vand

1 dl røde linser

salt (retten skal have en del salt)

tilbehør

brune ris

frisk koriander

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg, ingefær og hvidløg fint. Kommes på pande med lidt olie.
  2. Kom alle krydderierne ved. Lad det stege et minut under omrøring.
  3. Tilsæt kidneybønner, tomat, røde linser og vand.
  4. Lad retten koge ind, indtil linserne er helt møre. Retten får mere smag, hvis den får lov at simre noget tid.
  5. Kog ris som anvist på posen.
  6. Server retten med ris og friske koriander.
  7. Velbekomme!

 

Print Friendly

8 kommentar

  1. Mmmmh, det lyder så lækkert med alle de krydderier!

  2. Pingback: Lynhurtige grove naanbrød - Stinna

  3. Super lækker ret! Har lige lavet den til min kæreste her til aften, og vi var vilde med den. Tak! :-D

  4. Jeg laver denne i aften, og overvejer at tilsætte en dåse kokosmælk til retten :-)

  5. Pingback: Indisk vegetarisk suppe - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*